Kışanak Mutfağa Girip Yemek Yaptı

Dicle Üniversitesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Sait Alan ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Gültan Kışanak, Dünya Kalp Sağlığı Haftası nedeniyle kalp hastalığı ile ilgili farkındalık oluşturmak için ev ziyaretlerine başladı.

Kışanak Mutfağa Girip Yemek Yaptı

   Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr.  ile Eşbaşkanı , Dünya Kalp Sağlığı Haftası nedeniyle kalp hastalığı ile ilgili farkındalık oluşturmak için ev ziyaretlerine başladı. Kışanak, ev ziyaretinde mutfağa girip yemek yaptı.

2-19 Nisan tarihleri arasında kutlanan Kalp Haftası nedeniyle kalp hastalığına dikkat çekmek amacıyla  Eş Başkanı  ve  Hastaneleri Başhekimi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. ,  Şube Başkanı , SES  Şubesi Eş Başkanı Ramazan Kaval, Diclekent'te ikamet eden kalp hastası Ayhan Kutlu ile Mehmet Yazgılı'yı ziyaret ederek, kalp sağlığını tehdit eden kötü beslenme alışkanlıklarına dikkat çekti. Belediye Başkanı , ev halkına hareketli yaşam ve sebze meyve ağırlıklı beslenme tavsiyesinde bulunarak, "Kalp damar sağlığı son dönemlerde arttı. Daha genç yaşlarda kalp hastalığıyla karşılaşıyoruz. Yaşam tarzımızı değiştirmemiz lazım. Kentlerde daha hareketsiz, yediğimizi yakamayan bir yaşam tazı oluştu. Bu nedenle bunu değiştirmemiz lazım. Yapacağımız şeyler daha hareketli bir yaşam ve yürüyüş yapmaktan kaçınmayacağız. Beslenme alışkanlığımızda sebzeye ağırlık vereceğiz. Kızartma yapmayacağız. Kırmızı et tüketmeyeceğiz. Zeytinyağı kullanacağız. Sebze meyve tüketerek daha sağlıklı bir yaşam sürdüreceğiz" dedi.

Başhekim Prof. Dr.  ise, kalp hastalıklarının bölgede oldukça yaygın görüldüğünü,  ortalamasının üzerinde olduğunu belirterek, amaçlarının hastalığı azaltmak olduğunu söyledi. Alan, "Kalp hastalığının en büyük sebeplerinden biri hareketsizlik, sebze, meyve, balık tüketiminin azlığı, sigara, kırmızı et ve sakatat tüketiminin fazlalığıdır. Vatandaşlara sebze, meyve ağırlıklı, zeytinyağlı yemekleri yapmalarını öneririm.  Büyükşehir Belediye Eş Başkanı başlattığımız bu projeye destek verdi. Farkındalık yaratmak için bizzat mutfağa girerek hünerlerini gösterdi ve birbirinden güzel sebze yemekleri yaptı. Umarım bu bir farkındalık yaratacaktır" diye konuştu.

 Şube Başkanı Dr.  da, yemek alışkanlıklarının değişmesinden dolayı kalp ve damar hastalıklarının çoğaldığını ifade etti.

Ev sahibi kalp hastası Ayhan Kutlu, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bundan sonra yeme alışkanlıklarına dikkat edeceğini belirterek, herkesin sebze tüketmesini ve sigara içmemesini istedi. - 

Güncelleme Tarihi: 15 Nisan 2015, 16:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER