Kışanak: Şehrin Aynası Temizliktir

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı, şehirde temizlik alanında çalışanlarla bir araya geldi.

Kışanak: Şehrin Aynası Temizliktir
 Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı, şehirde temizlik alanında çalışanlarla bir araya geldi. Burada konuşan Kışanak, halkının en temiz şehirde yaşamaya layık olduğunu belirterek, temizliğin şehrin aynası olduğunu kaydetti.
BDP'li Gültan Kışanak ve Fırat Anlı Diyarbakır’ın ana arterlerinde temizlik işinde çalışan işçilere Hamravat Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen öğle yemeğinde bir araya geldi. Programa Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Şahin Elkaan'ın yanı sıra Katı Atık Şube Müdürü Mehmet Ata ile Çevre Koruma Şube Müdürü Abdullah Aslan katıldı.

Burada konuşan Kışanak, daha geniş bir zamanda temizlik alanında çalışanları dinleyeceklerini belirtti. Kışanak, "Bu şehrin sokaklarına hakim olan sizsiniz. Biz ne kadar dolaşırsak dolaşalım, sizin kadar sokakta değiliz. Nerede ne eksiğimiz var, ne yapılmıyor en iyi siz görüyorsunuz. Sadece temizlik değil bu kentin kimliğine, tarihine, geçmişine, siyasi misyonuna uygun bir noktaya gelmesi için hep beraber el birliği ile çalışmak zorundayız." ifadelerini kullandı.

Şehre dair çok yoğun duygular beslendiğini ifade eden Kışanak, “Bu şehir sıradan bir şehir değil, bu şehrin hepimizin için özel bir yeri var. O nedenle biz de bu özel yerine uygun güçlü bir çalışmayı ortaya koyacağız. Sizin huzurunuzda şunu ifade etmek istiyorum ki biz yönetim olarak, sizlerin, halkımızın, geçici bir süreyle görev verdiği arkadaşlarınız olarak halkımızın çıkarlarını, kentimizin ihtiyaçlarını her şeyin üstünde tutacağız. Bizim için bundan değerli bir şey yok. Halkımızın çıkarları bu kentimizin kimliğine uygun bir Kent olarak temizliği, alt yapısı, sosyal politikaları çalışanları, kurumsal yapısıyla tamamına bu gözle bakacağız. Sizlerin de aynı duyguyla aynı yaklaşımla bu çalışmaya sarılacağınızdan eminim. Tabi ki her çalışma ayrı ayrı değerli, ama temizlik bu şehrin aynasıdır. Biz öbür şeylerde ne kadar iyi şeyler yapsak da bu kadar görünmeyebilir, ama bu şehrin temizliği hepimizin aynasıdır. Kimsenin gözünden bunu kaçıramayız herkes görür, herkes tartışır, herkes konuşur, herkes bunun üzerinden siyaset yapar. Biz buna asla izin vermeyeceğiz.” diye konuştu. 

İşçilere Kürtçe hitap eden Eşbaşkan Fırat Anlı da değişim şart olduğunu belirterek, "Değişim gelişmemiz için çok önemlidir.” dedi. Seçimden sonra halka en layık hizmeti götürme çabası içinde olacaklarına dair söz verdiklerini belirten Anlı, “Bu bir bayrak yarışıydı. Arkadaşlarımız 15 yıl içinde epeyce bir mesafe kat ettiler. Şimdi de sıra bizde. Biz de hep birlikte bu bayrağı daha ileriye taşıyacağız. Şehircilik, belediyecilik hizmeti halkımız için çok önemlidir. Eğer birlikte, kenetlenip çalışırsak çalışmalarımızın ürününü hep birlikte de görme imkanımız olacaktır.” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 08 Mayıs 2014, 15:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER