Kışanak ve Anlı’dan kadın tekstil işçilerine ziyaret

Belediye Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle tekstil sektöründe çalışan kadın işçileri ziyaret ederek, karanfil dağıttı. Kadın işçilerin büyük ilgi gösterdiği ziyarette, halaylar çekildi, sohbetler yapıldı, fotoğraflar çekildi....

Kışanak ve Anlı’dan kadın tekstil işçilerine ziyaret
 Atölyesi’nde çalışan kadınları ziyaret etti. Kadın işçilerle tek tek tokalaşan ve karanfil veren Eş Başkanlarımız, istek üzerine çalışanlarla fotoğraf çekildiler. Dikiş makinasının başına oturarak kadın işçilerle dikiş diken Eş Başkanımız Kışanak, burada yaptığı konuşmada 8 Mart’ın tarihi gelişimini anlattı, atölyede çalışan kadınların ve tüm kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutladı. 8 Mart’ın emeğiyle, alınteriyle çalışan kadınların yarattığı bir gün olduğunu vurgulayan Kışanak, “Biz kadınlar hayata karşı güçlenmek istiyoruz. Kimsenin eline bakmadan yaşamak istiyoruz. Kendi ayaklarımızın üzerinde durmak istiyoruz. Bunu başarabilirsek bizler de irade olabiliriz. Aksi takdirde bizim üzerimizde baskı kurmaya devam edecekler.” dedi.
Mitinge katılım çağrısı yapıldı

Kışanak, kadınları evin içine hapsetmek ve hükmetmek isteyen anlayışa karşı mücadele etmesi gerektiğini, bu nedenle kadınların kendi emekleri ve kendi ayakları üzerinde durması gerektiğini vurguladı. 8 Mart Pazar Günü İstasyon Meydanı’nda yapılacak mitinge katılım çağrısı yapan Kışanak, sözlerini şöyle sürdürdü: “Gelin 8 Mart günü, orada dünyanın dört bir yanından gelen kadınlarla hep birlikte özgürlük sloganlarımızı haykıralım. Hep beraber mücadelemizi yükseltelim. Hep beraber kadın dayanışmasını ve örgütlenmesini büyütelim ki kimse kadınlara artık baskı kurmasın.”

 Kışanak’ın konuşması sırasında Kobanili kadın çalışanın gözyaşlarını tutamaması herkesi hüzünlendirdi.

Anlı:  Her zaman kadın mücadelesinin yanında olacağım

Ardından Açılım Tekstil Atölyesi’ni ziyaret eden Eş Başkanlarımız, davul zurna ile karşılandı. Sık sık “Jin, jiyan, azadi” sloganlarının atıldığı ve zılgıtların çekildiği ziyarette Kışanak ve Anlı,  kadın işçilerle halay çekti. Burada bir konuşma yapan Eş Başkanımız Fırat Anlı, tüm kadınların 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü’nü kutladı. “Kutlamayı kadınlarla yapacağız ama çağrımızı erkeklere yapacağız. İster yaşamın içinde ister evde ister minibüste, otobüste, okulda, işyerinde, hayat nerede varsa kadın orada var, kadın orada var olmalı.” diyerek konuşmasını sürdüren Anlı, erkeklerin Diyarbakır’a ve insanına yakışan bir şekilde tutum sergilemesi gerektiğini dile getirdi.  Anlı, şunları söyledi: “Hem modern bir şehir olmamızın hem böylesi anlamlar  yüklenmiş bir şehir olmamızın hem de bu coğrafya da artık yeni bir yaşamı örmemizin en önemli başlangıcı ve adımı olacaktır. Bir erkek olarak bunun sözünü veriyorum ve her zaman kadın mücadelesinin içinde yanında sizlerle birlikte olacağım.”

Eş Başkanımız Kışanak ise 8 Mart’ın resmi tatil olması çağrısında bulundu, tüm kadınları pazar günü İstasyon Meydanı’nda düzenlenecek 8 Mart mitingine katılmaya çağırdı.

Engelli kadınlar Sümerpark’ta 8 Mart’ı kutladı

Öte yandan Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığımıza bağlı Engelli Şube Müdürlüğü, Sümerpark Ortak Yaşam Alanı’nda eğitim gören engelli kadınlara yönelik kutlama yaptı. Kutlamaya, engelli kadınlar ve belediyenin kadın çalışanları katıldı. Kutlamaya kimi engelli kadınların yöresel kıyafet giyerek katılması renkli görüntülerin oluşmasına neden oldu.

Kutlamada, Mesleki Eğitim Müdürlüğümüz bünyesinde eğitim gören ‘Gençlik Korosu’ seslendirdiği şarkılarla dinleyicilere keyifli dakikalar yaşattı. Ayrıca Engelli Şube Müdürlüğü Engelsiz Müzik Atölyesi’nde eğitim gören kadınlarda koroya eşlik etti.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla Engelli Şube Müdürlüğümüz kadınlara çeşitli hediyeler dağıttı.

Güncelleme Tarihi: 06 Mart 2015, 17:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER