Kışanak'tan Kız Öğrencilere Müjde

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak, Kız Öğrenci Yurdu'nun önümüzdeki eğitim yılında hizmete açılacağını söyledi.

Kışanak'tan Kız Öğrencilere Müjde
 Dicle Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi öğrencileri, Cigerxwîn Kültür Merkezi'nde alternatif mezuniyet töreni düzenledi. Törene, HDP Grup Başkan vekili Çağlar Demirel, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak, öğretim üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Törende konuşan Kışanak, öğrencilerle bir arada olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Toplum olarak zor bir süreç yaşadıklarına dikkat çeken Kışanak, öğrencilerin bu süreçte kendilerine umut olduğunu ifade etti. Kışanak, "Sizlerden çok şey bekliyoruz. Halkımız için, insanlık için, gelecek için her zaman umut ışığı olmanızı, hepimize sağlıklı bir hayat geçirmek için katkılarda ve desteklerde bulunmanızı bekliyoruz" dedi.


Kışanak, yerel yönetimler olarak öğrencilerin talepleri üzerine yaptıkları Kız Öğrenci Yurdu'nun tamamlandığını ve gelecek eğitim yılında öğrencilerin hizmetine açılacağını söyledi. Konuşmaların ardından öğrencilerin yaptıkları çalışmaları konu alan sinevizyon gösterimi yapıldı. Ardından öğrenciler tek tek sahneye çağrılarak diplomaları verildi.
Tören, seslendirilen şarkılar eşliğinde çekilen halaylarla sona erdi.
Güncelleme Tarihi: 10 Haziran 2016, 16:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER