Kızlar, Topluma Hizmet Ederek Dersi Geçtiler

Üniversite öğrencileri, 'Topluma Hizmet Dersi'ni topluma hizmet ederek geçtiler. Çöp poşetleriyle parklarda temizlik yapan kızların örnek davranışı takdir topladı.

Kızlar, Topluma Hizmet Ederek Dersi Geçtiler
 Diyarbakır Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi 3 sınıf öğrencileri, sosyal sorumluluk projesi ve 'Topluma Hizmet Dersi' kapsamında cadde ve parklarda, mesire alanlarında temizlik yaptı.


Takdir topladılar

'Temiz Çevre, Temiz Toplum' sloganıyla başlatılan proje ve 'Topluma Hizmet Dersi' kapsamında cadde ve sokaklarda, park ve mesire alanlarına yayılan Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi 3 sınıf öğrencisi kızlar, çöp, plastik ve katı atıkları çöp torbalarında topladı ve konteynırlara bıraktı. Kızların bu hizmeti vatandaşlarca takdir toplarken, kimi zaman parklara oyun oynamak için gelen çocuklarda kızların temizliğine yardımcı olması, özellikle kirletmeme bilinci açısından olumlu bir gelişme olarak kaydedildi.


Bu bir sosyal sorumluluktur


Topluma hizmeti bu şekilde yapmak istediklerini kaydeden 3 sınıf öğrencileri Kübra Kazar, Zehra Elaçi ve Elif Sağlam, arkadaşlarıyla 3'erli gruplara ayrılarak toplum hizmetini yerine getirdiklerini belirterek, "Bunu yapmak aynı zamanda bir sosyal sorumluluktur. Burada, toplumun ortak kullanım alanlarında herkesin örnek bir davranış sergilemesi gerekiyor. Biz öğrencilere düşen görevde çevreyi temiz tutma konusunda onlara örnek olmak" diye konuştular.


En iyi temizlik kirletmemektir


Yaptıkları temizliğin yalnızca ders ile de sınırlı kalmadığını da anlatan kızlar, "En güzel temizlik kirletmemektir" diyerek herkese mesaj göndermeyi de ihmal etmediler.


Kaynak: Özgür Haber Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 29 Mayıs 2015, 19:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER