Kocaköy Belediye Eş Başkanı Kılıç'ın Eski Eşinden İddialara Yanıt

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır'ın Kocaköy Belediyesi Eş Başkanı Berivan Elif Kılıç’ın eski eşi, kendisi hakkında çıkan iddialara yanıt verdi.

Kocaköy Belediye Eş Başkanı Kılıç'ın Eski Eşinden İddialara Yanıt
 Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır'ın Kocaköy Belediyesi Eş Başkanı Berivan Elif Kılıç'ın eski eşi, kendisi hakkında çıkan iddialara yanıt verdi. Kılıç'ın eski eşi Maşuk Türe, Berivan Kılıç'ın Ak Parti üyesi olduğunu öne sürerek, çocuklarının isminin söylenenin aksine Rami değil Başbakanın ismi Recep Tayyip olduğunu söyledi.
30 Mart yerel seçimlerinde Kocaköy Belediye Eş Başkanı seçilen Berivan Elif Kılıç, çocuk gelin olması ve eşinden şiddet gördüğü iddiaları ile Türkiye gündeminde yer almıştı. 5 Yıl önce Berivan Elif Kılıç'la boşanan Maşuk Türe, kendisi hakkında basında yer alan iddialara cevap verdi. İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Maşuk Türe, eski eşine şiddet uygulamadığını söyledi. 6 yıl boyunca eşi ile birlikte babasının evinde kaldığını kaydeden Türe, eşinin kendisi ile ilgili olur olmaz iddialarda bulunduğunu ifade etti. Şimdiye kadar hakkındaki iddialara cevap vermediğini dile getiren Türe, Kılıç'a hiç bir zaman baskı uygulamadığını kaydetti. Türe, "Hanımefendi sürekli şiddet gördüğünü odaya kapalı kaldığını ve tecrit hayatı yaşadığını iddia etti. Sürekli şunu dile getirmekte, baskı altında kaldığı zamanda psikolojik kitaplar okumuş, eğer ben hanımefendiyi eve kapatmış olsaydım kitapları nasıl okudu? Nereden temin etti okuduğu kitapları? Üzerine kapılar kitli ise nasıl çıktı? Oturduğumuz daire 5. kat ve imkansız birinin ona kitapları temin etmesi. İddiaları o kadar çok var, bırakın eve kapatılmayı odanın içerisinde tutulduğunu söylemişti. Diyarbakır 2 milyonluk bir metropol şehir hangimizin kadınlarımızı içeri kapatma gibi bir durumu olabilir. Komşular şiddet uyguladığımı duymadı mı, görmedi mi? Kadınlar bize Allah'tan bir emanettir. Kadın her şeyimizdir çocukların annesi ve evin her sıkıntısını çekendir. Ben nasıl 13 yıl boyunca hanımefendiyi eve kapatıp nasıl işkence uyguladım?" dedi.

"ÜZERİME ATILAN SUÇLARDAN KURTULMAK İÇİN KONUŞMAK İSTEDİM"

Üzerine atılan suçlardan kurtulmak için konuşmayı seçtiğini kaydeden Türe, belediye başkanlarının proje üretim uygulaması gerektiğini ifade etti. Türe, "Eşbaşkan olduktan sonra ben şunu yaşadım, buna maruz kaldım demelerine anlam veremedim. 5 aydır ne derse desinler ben muhatap olmayacağım dedim. Artık iş öyle bir hale geldi ki konuşmam gerektiğini anladım. Aylardır sizin hakkınızda bir söylemler oluyor ve siz buna ses çıkarmadığınız zaman bunu kabullenmiş sayılıyorsunuz. Öyle bir hale geldim artık korkuyorum. Başıma geleceklerden korkuyorum. 30 Eylül 2014'te çocuğun velayet mahkemesi olacak ve ben kendime tanık olarak gösterdiğim kişiler belirledim. Kocaköy Belediye Eşbaşkanı tanıklarımdan birini arayarak tanıklık yapmayacağı kendisi için daha iyi olacağını söylemiş. Çocuklarımın velayetini almak için mahkemeye başvurdum. Ama tehdit almaya başladım. Çocuklarımın benim yanımda almam ve düzelme durumu nedeni ile velayetini almam adına tanıklara ihtiyacım olduğunu belirttim. Ne yazık ki arayarak tehdit ettiler. Çocuğum benim yanımda kaldığı süre zarfında bakım ücretini almaya devam ettiler" diye konuştu.

"BERİVAN KILIÇ AK PARTİ ÜYESİDİR, ÇOCUĞUMUN İSMİ DE RECEP TAYYİP'TİR"

Berivan Kılıç'tan olan çocuklarının isminin basında yazıldığı gibi Rami Furkan olmadığını aktaran Türe, "16 Kasım 2002'de dünyaya gelen çocuğum ile beraber Abdullah Gül hükümeti kurulmuştu. Tayyip Erdoğan ismi yasaklı olduğu için çocukların annesi, yani şu an Kocaköy Belediyesi Eş Başkanı Berivan Elif Kılıç ile birlikte çocuğumuzun ismini ortak karar ile belirledik. Kocaköy Ak Parti Kadın Kolları üyesiydi. 2002 yılından itibaren eski eşim ve çocuklarım ile beraber sürekli kitap okurduk. Evimizde internet bağlıydı. İçeride işkenceye maruz kalan bir kadın çocukları nasıl büyüttü, çocuklarımızı banyo, okul ve çamaşırlarının ihtiyaçlarını kim karşıladı. 2 çocuk vardı ve bunlar hangi ara büyüdü. Küçük oğlum olan Rami ve Furkan diye söylenen çocuğumun gerçek ismi Recep Tayyip'tir. Çocuğumun ismini bile koca bir yalan ile inandırmıştı herkese. Oğlumun nafakasını gönderirken benim yanımda olan Baki Emre'nin nafakasını 4 ay boyunca almaya devam etti. Çocuk benimle kaldığı halde nafakasını gönderdim. Nafakayı 3 ay göndermedim, çocuk benimle kalıyor diye" ifadelerini kullandı. - DİYARBAKIR
Güncelleme Tarihi: 04 Ağustos 2014, 15:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER