Kreşte Doğa Dersleri Uygulamalı Veriliyor

Kayapınar Belediyesi'nin bu yıl hizmete soktuğu kreş ve gündüz bakımevinde çocukların doğa sevgilerinin gelişmesi için uygulamalı doğa dersleri veriliyor

Kreşte Doğa Dersleri Uygulamalı Veriliyor
 Diyarbakır merkez Kayapınar Belediyesi'nin doğa matematik, trafik, spor ve sanat atölyelerini içinde barındırdığı Kürtçe eğitim veren kreş ve gündüz bakımevimde uygulamalı olarak verilen dağa dersleri çocukların en çok sevdiği ders oldu. Kreş binasının içinde bulunan dağa köşesinde çocuklar hocalarının eşliğinde çukur açma, fide dikimi, ilaçlama ve bakım işlerini yapıyorlar. Kreşte bulunan her bir çocuğun ismini taşıyan fideler çocuklar tarafından ekilip, bakımları yine çocuklar tarafından yapılıyor.

Kayapınar Belediyesi Başkan Yardımcısı Nesrin Keskin,"Kreşimizde matematik, doğa, trafik, spor ve sanat atölyeleri bulunmakta. Özellikle dağa derslerini çocukların en çok sevdiği ders oldu. Dağa köşesinde çocuklar toprakla uğraşmaları ve dağa sevgisinin gelişmesi bakımından önemli bir uygulama. Hobi bahçeleriyle çocuk-doğa, doğa-çocuk temasını gerçekleştirerek çocuğun doğaya olan bağını güçlendiriyoruz. Dağa sevgisi çocuklarımızın gelecekteki yaşamında büyük bir katkı sunacaktır. Şu anda kreş içindeki dağa köşelerinde yapılan uygulama baharla birlikte kreş bahçesindeki yeşil alanlarda devam ettirilecektir" şeklinde konuştu.

Çok amaçlı kreş

3-5,5 yaş arası 140 çocuğun eğitim gördüğü kreşte 9 eğitmen görev yapıyor. 5 derslik, 5 atölye, uyku, sağlık odaları, hobi bahçelerinden oluşan kreşte matematik, doğa, trafik, spor ve sanat atölyeleri mevcut.

Güncelleme Tarihi: 04 Kasım 2015, 19:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER