Kulp'ta Et Fiyatlarının Artmasına Tepki

Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde bayramın yaklaşmasıyla birlikte et fiyatlarının yükselmesi vatandaşların tepkilerine neden oldu.

Kulp'ta Et Fiyatlarının Artmasına Tepki
 Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde bayramın yaklaşmasıyla birlikte et fiyatlarının yükselmesi vatandaşların tepkilerine neden oldu.

Et fiyatlarının yükseltilmesini fırsatçılık olarak değerlendiren ilçe sakinlerinden Nazmi Yakut, "İlçede et fiyatlarının altı ay içerisinde üç defa değiştirilmesinden ve zam yapılmasından dolayı halk olarak rahatsızız. 6 ayda 3 kere zam yaptılar. Tüm ilçe olarak fiyatların arttırılmasından şikayetçiyiz. Çiftçiden ucuza alıp, stok yaptıkları etleri, bayram nedeniyle pahalıya satıyorlar" dedi.

Kasap Ersin Eren ise, bölgede hayvan sıkıntısının olmadığına dikkat çekerek, "Bazı arkadaşlarımızın et fiyatlarının yükseltilmesi tamamıyla fırsatçılıktır. Bazı kasaplar hayvan stoku yaptı. Stok yaptıkları hayvanları da tam da et tüketimin tavan yaptığı bir zamanda piyasaya sürerek yüksek miktarda haksız kazanç elde etmeye çalışıyorlar. Yetkililerin devreye girmesi gerekiyor" diye konuştu. 
Güncelleme Tarihi: 02 Temmuz 2016, 18:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER