Kuran Kursu Yangınında Ölen Çocukların Cenaze Namazını Diyanet İşleri Başkanı Kıldırdı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Diyarbakır'ın Kulp İlçesi'ndeki Kuran Kursu'nda çıkan yangında hayatını kaybeden 6 çocuktan 5'i için Dicle Üniversitesi Camisi'nde düzenlenen cenaze törenine katılarak, cenaze namazı kıldırdı.

Kuran Kursu Yangınında Ölen Çocukların Cenaze Namazını Diyanet İşleri Başkanı Kıldırdı
 Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Diyarbakır'ın Kulp İlçesi'ndeki KuranKursu'nda çıkan yangında hayatını kaybeden 6 çocuktan 5'i için Dicle Üniversitesi Camisi'nde düzenlenen cenaze törenine katılarak, cenaze namazı kıldırdı. Törene HDPDiyarbakır Milletvekili Ziya Pir, Vali Hüseyin Aksoy, kamu, kurum ve müdürleri, kurankursu öğrencileri ile hayatını kaybeden çocukların yakınları katıldı.

Kuran kursundaki yangında yaşamını yitiren Nur Muhammet Bayka, Silvan'da dün gece ailesi tarafından toprağa verilirken, Muhammed Bingöl, Sabahattin Altun, Serhat Sancar, Suat Çankaya, Şahin Kahraman için Dicle Üniversitesi Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi. Burada cenaze namazını Diyanet İşleri Başkanı Muhmut Görmez kıldırdı. Cenaze namazı sonrası konuşan Diyanet İşleri Başkanı Görmez şunları söyledi:

"Diyarbakır güzel ve mübarek bir şehir. Bu şehirde istiyoruz ki sadece barış, kardeşlik olsun, sadece merhamet olsun. Bu güzel, bu mübarek şehrin kalbine hiç kimse kurşun sıkmaya kalkışmasın. Bu şehir sahabe, bu şehir peygamberler şehri. Bu şehirde sadece barış olsun, sadece kardeşlik olsun, sadece güzel kokan çiçekler olsun. Kan ve barut kokusu olmasın. Aslında ilim yolunda şehit olan gençlerimiz bize aynı zamanda bu mesajı veriyor. Cenabı hak bir an önce tüm şehirlerimizi her türlü kötülükten muhafaza eylesin. Az önce akrabalarına da söyledim. Bazı gençler, maalesef eli kalem tutacak bazı gençler dağlara gittiler ve kardeşlerini katlettiler. ve kendi hayatlarını da, ahiretlerini de berbat ettiler. Ama bu çocuklarımız, elim bir kazada bugün hiçbir kötülüğe bulaşmadan, bir Kuran kursunda, Kuran okuyarak hayatlarını ilim yolunda sarf etmeyi düşünüyorlardı. Fakat cenabı hak bu şekilde taktir etti ve aldı." 

Namazın ardından 2 çocuğun cenazesi Kulp İlçesi'ne, 3 çocuğun cenazesi de KaraağaçKöyü'ne defnedilmek üzere götürüldü

Güncelleme Tarihi: 03 Aralık 2015, 15:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER