Kürdistan Hukukçular Derneğinin Kuruluşu İçin Başvuru

Diyarbakır'da bir grup avukat, Kürdistan Hukukçular Derneği'ni kurmak amacıyla valiliğe başvurdu Derneğin kurucu üyelerinden Özbek: "Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Türkiye Kürdistan Demokrat Partisi'ne onay vermesi ve yürütülen çözüm süreci derneğe onay verilmesi konusunda umudumuzu artırdı"

Kürdistan Hukukçular Derneğinin Kuruluşu İçin Başvuru
 Diyarbakır'da bir grup avukat, Kürdistan Hukukçular Derneği'ni kurmak için Valilik Dernekler Masası'na başvuruda bulundu.
Derneğin kurucu üyelerinden Serhat Eren ve Gülşen Özbek, başvuru dilekçesini verdi. Özbek, valilik önünde yaptığı açıklamada, ırk, dil, din ve cinsiyet gibi farklılıklarından dolayı ayrımcılığa maruz kalanlar için hukuk mücadelesi vermek amacıyla  "Kürdistan Hukukçular Derneği" adı ile bir dernek kurmaya karar verdiklerini söyledi.

Özbek, 70 kurucu üyesi bulunan derneğin genel merkezinin Diyarbakır'da olacağını bildirerek, derneğin kuruluşunun tamamlanmasının ardından birçok ilde şube açmayı planladıklarını belirtti.


 
Dernek ile hukukçular arasında dayanışmayı hedeflediklerini kaydeden Özbek, "Buyurucu bir hukuk sistemi yerine, toplumun temel hak ve özgürlüklerini güvence altına alan, tüm toplumsal kesimlerin güvendiği, saygı duyduğu, toplumu ve bireyi koruyan bir hukuk ve adalet sisteminin yerleşmesini sağlamak üzere çalışmalar yürüteceğiz" diye konuştu.

Çözüm sürecinde yaşanan gelişmelere dikkati çeken Özbek, derneğin kuruluşuna  "Kürdistan" isminden dolayı engel çıkmayacağını düşündüklerini dile getirdi.

Özbek, İçişleri Bakanlığı'nın ardından Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Türkiye Kürdistan Demokrat Partisi'ne onay verildiğini hatırlatarak,  "Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Türkiye Kürdistan Demokrat Partisi'ne onay vermesi ve toplumsal barışın sağlanması için yürütülen çözüm süreci derneğe onay verilmesi konusunda umudumuzu artırdı" ifadesini kullandı. - Diyarbakır
Güncelleme Tarihi: 01 Temmuz 2014, 22:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER