Kürdsiad İçin Valiliğe Resmi Başvuru Yapıldı

Bir grup işadamı ve sanayici tarafından kurulan Kürdistan Sanayici ve İşadamları Derneği (KURDSİAD) için Diyarbakır Valiliği İl Dernekler Müdürlüğü'ne başvuru yapıldı.

Kürdsiad İçin Valiliğe Resmi Başvuru Yapıldı
 Başvuru dilekçesini yönetim kurulu üyeleri ile veren Dernek Başkanı Abdulbaki Karadeniz, derneğin tüzel kişiliği ile ilgili çalışma başlatmış olduklarını ve kimlik, kültür ve dil esaslı markaların oluşturulması için çalışacaklarını söyledi.

Diyarbakır'da bir grup işadamı ve sanayici tarafından kurulan Kürdistan Sanayici ve İşadamları Derneği (KURDSİAD) için Diyarbakır Valiliği İl Dernekler Müdürlüğü'ne bugün derneğin kurucuları tarafından resmi başvuru yapıldı.

'KİMLİK, KÜLTÜR VE DİL ESASLI MARKALAR'

Başvuru yaptıktan sonra konuşan Derneğin Kurucu Başkanı Abdulbaki Karadeniz, derneğin kuruluşunu bugün gerçekleştirdiklerini, tüzel kişiliği ile çalışmaları başlattıklarını belirterek şunları söyledi:

"Kürdistan'da yaşayan, iş hayatında olan sanayi ve Kürdistanlı işverenlerimiz ile bu çalışmaları yürüteceğiz. Kimlik, kültür ve dil esaslı markaların oluşturulmasına çalışacağız. Kürdistan duyguları olan, Kürdistan ve Türkiye'de kendini Kürt ve Kürdistanlı his eden herkes bizim üyemiz olabilir. İlgili mercilere buşvuruyu yaptık. Başvurudan sonra bize gelecek olan yanıt belirleyici olacaktır ama, tüzel kişiliğimizi kazandığımız için çalışmalarımızı sürdürüceğiz."

Kürdsiad İçin Valiliğe Resmi Başvuru Yapıldı

Güncelleme Tarihi: 04 Nisan 2014, 15:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER