Leyla Zana: Hiçbir İnançta İnsanın İnsanı Kestiği Yazılmıyor

Diyarbakır bağımsız Milletvekili Leyla Zana Ortadoğu’da yaşanan olaylara değinerek, “Müslüman Müslüman’ı kesiyor. Hiçbir inançta insanın insanı kestiği yazılmıyor” dedi.

Leyla Zana: Hiçbir İnançta İnsanın İnsanı Kestiği Yazılmıyor
 Batman’da 2010 yılında mayına basarak hayatını kaybeden Sadi Özdemir, Salih Özdemir, Sıddık Özdemir kardeşler ve Sedat Özevin anısına yapılan parkın açılışı yapıldı.

Açılışta konuşan Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana, “40 yıldır bu millet adına kötü şeyler yapıldı. Zaman zaman insanlarımız yanlışlıklara da yöneldi. Ancak bu arkadaşlar bizlerin önünü aydınlattılar. 40 yıldır bu millet dağ başlarında özgürlükleri için başları dik bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. İnanıyorum ki bu millet 40 yıl daha demokrasi için çalışacaktır. Bugün görüyoruz ki Ortadoğu’nun dört bir tarafından ateş yağıyor. Müslüman Müslüman’ı kesiyor. Hiçbir inançta insanın insanı kestiği yazılmıyor. Bugün yapılanlar Müslümanlık adına yapılıyor ama vallahi bunun adı Müslümanlık değildir, Hıristiyanlık değildir. Bunun adı başka bir şeydir. Kobani’de olsun Musul’da olsun başka yerlerde olsun, buralarda ne olursa oralardaki o ateş Kürtleri de yakıyor. Ancak Kürt halkı, Ortadoğu’daki özgürlük ve demokrasi mücadelesini Abdullah Öcalan’ın öncülüğünde omuzlamıştır. Kendi için mücadele eden Kürtler Ortadoğu içinde mücadele etmektedir. Bu yük hafif bir yük değildir” dedi.

“AVRUPALILAR YÜKÜMÜZÜ AĞIRLAŞTIRIYOR”

Zana, “Avrupalılar Kürtleri zaman zaman övüyorlar ve Ortadoğu’nun en çalışkan ve mücadeleci halkı olduğunu söylüyorlar. Ancak bizi övdükleri zaman 100 yıllık kötü emellerini de bizim omuzlarımıza yüklüyorlar. Yani hem bizi övüyorlar hem de bizim yükümüzü ağırlaştırıyorlar. İnanıyorum ki bizim milletimiz Ortadoğu’yu kışa değil bahara çevirecektir” dedi.

Açılışa Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana’nın yanı sıra HDP Batman Milletvekili Ayla Akat, Özdemir kardeşlerin babası Süleyman Özdemir, Sedat Özevin’in eşi Hülya Özevin, Özdemir kardeşlerin kardeşi Batman Belediye Başkanı Sabri Özdemir ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Güncelleme Tarihi: 02 Ağustos 2014, 14:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER