MAĞDUR ÇOCUKLARA ‘KARDEŞ OKUL’ BEREKETİ…

Diyarbakır Bilfen Okulları’nın ’başlattığı Kardeş Okul’ projesi , yoksul ve mağdur çocukların okuduğu okullara umut oldu.

MAĞDUR ÇOCUKLARA ‘KARDEŞ OKUL’  BEREKETİ…
 Diyarbakır Bilfen Okulları’nın ’başlattığı Kardeş Okul’ projesi , yoksul ve mağdur çocukların okuduğu okullara umut oldu. Asmin Grubun da destek verdiği proje kapsamında bir ayda 500 öğrenciye giyim,kırtasiye ve kitap yardımı yapıldı.

 

 

HEDEF HER AY 500 ÖĞRENCİYE DESTEK

Diyarbakır’da Bilfen Okulları  tarafından başlatılan "Kardeş Okul Projesi" kapsamında, öncelikle terör saldırılarından etkilenen Sur ilçesindeki okullarda eğitim gören öğrencilere giyim, kırtasiye ve kitap yardımı yapılıyor. Projeyle her ay 500 öğrenciye destek sunulması amaçlanıyor. Kampanyanın amacı hem varlıklı ailelerin çocukları ve yoksul ailelerin çocukları arasındaki sınıfsal farkı ortadan kaldırarak empati ve dayanışma ruhunu geliştirmek hem de örnek bir tutumla kentteki diğer iş çevreleri ve kurumları harekete geçirmek.

 

İSKENDERPAŞA AYAĞI TAMAMLANDI

Projenin ilk ayağı olan Sur ilçesindeki İskenderpaşa İlkokulu'na bir ay içinde 500 öğrenciye giyim,kırtasiye,kitap ve spor malzemeleri yardımı yapıldı. Okulda okuyan öğrencilerin tamamına yakını kampanyadan yararlandırıldı.

İskenderpaşa’daki kampanyanın son ayağında Asmin Grup da Bilfen Okulları’nın hayır ağına 50 öğrenciye  giyim ve kırtasiye yardımı yaparak katkıda bulunurken,bugün  100 çocuk olmak üzere bir ayda 500 öğrenciye ihtiyaç duydukları temel yardımlar ulaştırıldı.

 

PROJEYE İLGİ ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR

Kampanyayı organize eden Diyarbakır  Bilfen Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Karakoç, yaklaşık bir ay önce sosyal sorumluluk gereği "Kardeş Okul Projesi" başlattıklarını söyleyerek projeye olan ilginin çığ gibi büyüdüğünü söyledi.Her ay, dar gelirli ailelerin yaşadığı bölgelerde belirledikleri ilk, orta ve liselerde eğitim gören 500 çocuğa giyim, kırtasiye ve kitap yardımında bulunmayı hedeflediklerini dile getiren Karakoç, projeyi il genelinde yaygınlaştırmayı hedeflediklerini aktardı.

 

TERÖR MAĞDURU ÇOCUKLARIN OKULU

Şu ana kadar 500 öğrencinin bu projeden faydalandırıldığını anlatan Karakoç, "Suriçi bölgesini seçmemizin nedeni terör mağduru çok sayıda çocuklarımızın bulunmasıdır. Projemizi özellikle terör mağdurlarının yaşadığı yerden başlattık. Önceliğimiz terör mağduru çocukların desteklenmesidir.Biz bunu reklam veya çıkar sağlamak amacıyla yapmıyoruz. Tek gayemiz mağdur olan bu çocukların mutlu olmasıdır. Adına da yardım değil hediye diyoruz. Çünkü bu çocuklar bizim çocuklarımızdır. Kentimizde imkanı olan kesimleri harekete geçirmek ve duyarlılık yaratmak istedik. Şu ana kadar da bunda başarılı olduk.

 

‘DAHA FAZLASINI YAPMAK İSTİYORUZ’

Desteklerini esirgemeyen Asmin Gruba teşekkür ediyoruz. Kendileri de hiçbir çıkar ve karşılık beklemeden projeye destek oldular. Her ay bir okula gideceğiz,en az 500 öğrencinin ihtiyaçlarını karşılayacağız. Allah kısmet ederse bu alanda çok yol almayı hedefliyoruz. Bunlarla ilgili çalışmalarımız da tamam. Startı vereceğiz. Sırayla ulaşabileceğimiz kadar mağdur çocuklara ulaşacağız. Eğil’de bir okula teknoloji sınıfı açıyoruz,yoksul ve mağdur çocukları sinema,tiyatro ve sosyal etkinliklere götürme gibi projelerimiz de var” dedi.

 

‘HERKES KAMPANYAYA DESTEK OLMALI’

Projeye destek sunan Asmin Grup Yönetim Kurulu Başkanı  Zuhal İpek de hayırseverlerin kampanyaya katkı sunmalarını istedi.

Her ay 50 öğrenciyi giydireceklerini dile getiren İpek, ihtiyaç sahibi çocuklara destekte bulunmak için çaba gösterdiklerini aktardı. İpek,”Böyle anlamlı bir projenin içinde yer almaktan dolayı son derece mutluyuz. Çocukların sevinci ve mutluluğu görülmeye değerdi. Bunu hiçbir maddiyet karşılayamaz. Kentimizin çocuklarını mutlu edebilirsek bu yeterdir bize. Maddi durumu elverişli olan insanlardan böyle çalışmalara destek olmalarını istiyoruz. Kentimiz her şeyin en güzelini hak ediyor” diye konuştu.

 

ÖĞRENCİLERİN MUTLULUĞU BÜYÜK

 

Öğrencilerden Sedanur Akalan, öğrenci arkadaşlarının kendilerine kalem ve kitap hediye ettiklerini belirterek, "Arkadaşlarımız bize hediye getirdi, çok mutlu olduk." ifadesini kullandı.

Özel okulun öğrencilerinden Mekselina Nazya Saltık da hediye verdikleri öğrencilerle arkadaş olduklarını söyledi.

Diğer öğrenciler de sevinçlerini dile getirdi. İki okulun öğrencileri arasında kardeş aile uygulaması da başlatıldı.

 

KENDİ ELLERİYLE GİYDİRDİLER

Ziyaretin sonunda Ekrem Karakoç ve Zuhal İpek,okuldaki mağdur çocukları kendi elleriyle giydirerek renkli görüntüler oluşturdu.

İskenderpaşa İlkOkulu Müdürü Mustafa Bozkuş,Bilfen Okulları’nın başlattığı projenin büyük ses getirdiğini söyledi. Bozkuş,”Bu iş gönül ve sevda işidir. Bilfen Okulları’na ve Asmin Gruba bu güzel düşüncelerinden dolayı bir kez daha teşekkür ediyoruz. Haberler basında çıktıktan sonra bir çok kurum ve firma aradı. Bundan son derece memnun kaldık” dedi.

Anadolu Ajansı,anlamlı kampanyayı haber yaptı. İskenderpaşa İlkokulu’na gelip çekim yapan ajans,haberde projeye geniş yer verdi.

Güncelleme Tarihi: 11 Ocak 2017, 11:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER