Mazbatasını Alan Kışanak, Baydemir'den Koltuğu Devraldı

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Kışanak, mazbatasını alarak, görevi Osman Baydemir'den devraldı.

Mazbatasını Alan Kışanak, Baydemir'den Koltuğu Devraldı
 Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Gültan Kışanak, ilçe belediye başkanları ile birlikte il seçim kurulundan mazbatasını alarak görevi Osman Baydemir'den devraldı. Devir teslim töreninde konuşan Baydemir, bundan sonra partisi kendisine hangi görevi verirse yapmaya hazır olduğunu söyledi.
KIŞANAK MAZBATASINI ALDI

Yerel seçimlerde BDP'den Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Gültan Kışanak ve BDP'li ilçe Belediye başkanları il ve ilçe seçim kurullarına başvurarak mazbatalarını aldı. Meclis üyelerinin de hazır bulunduğu mazbata töreninde Kışanak'a mazbatasını İl Seçim Kurulu Başkanı Hakim Nazım Ateş verdi. Mazbatalarını alan Kışanak ve diğer ilçe Belediye başkanları daha sonra Büyükşehir Belediyesine geçerek devir teslim törenine katıldı. Belediye Başkanı Osman Baydemir tarafından karşılanan Kışanak ve Baydemir arasında devir teslim töreni gerçekleştirildi. 

'ESKİ VE YENİ BAŞKAN OLMASIN, ÖNCEKİ VE SONRAKİ OLSUN'

Törende konuşan Baydemir, 10 yıldır Diyarbakır halkına hizmet verme çabası ve arayışında olduklarını belirterek, 80 yılda yapılmayan bir çok hizmeti 10 yılda yaptıklarını söyledi. Bundan sonra 24 saat boyunca ve bir telefon uzaklığında olacağını belirten Baydemir, "Ben ve arkadaşlarımız size bir telefon kadar yakın olacağız. Ne zaman ararsanız gelip üzerimize düşen her şeyi yapacağız" dedi. Kışanak'a bir önerisi olduğunu da söyleyen Baydemir, "Eski başkan ve yeni başkan olmasın. Bundan önceki bundan sonraki başkan deseniz daha çok sevinirim" dedi. 

'NE GÖREV VERİLİRSE YAPMAYA HAZIRIM' 

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Osman Baydemir, pişmanlık duyacağı hiç bir icraatının olmadığını, 10 yıl boyunca hukuk, adalet ve müşruiyet üzerine çalıştıklarını belirterek, "Mensubu olduğum parti bize bundan sonra ne görev verirse versin yapmaya hazırım. Bizim siyasi geleneğimizde başkan ve milletvekili olacaksın diye bir şey yok. Kürt halkının eşitlik ve özgürlük mücadelesinde Bazen yazmak, dua etmek ve susmak da bir hizmettir. Nasıl katkım istenirse istensin katkı sunmaya hazırım" dedi. Baydemir, bugüne kadar herkesten helallik istediğini sadece kendisini 10 yıl boyunca her yerde adım adım takip edip izleyen ve teknik takip ile dinleyen polislerden helallik istemediğini belirterek, onlardan da helallik istediğini söylemesi herkesi güldürdü.

'DEVASA SORUNLAR BEKLİYOR' 

Diyarbakır'ın yeni Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak da, Baydemir'in şahsında bütün çalışma arkadaşlarını kutladığını ifade ederek şöyle konuştu: "Kolay değil, arkadaşlarımız zor bir dönemde hizmet sunmaya çalıştılar. Hizmetlerinde belli bir yere geldiler. Bundan sonra, daha önce başlatılan projeleri devam ettireceğiz. Arkadaşlarımıza asla eski demeyeceğiz. Sürekli yanımızda olacaklar. Zor bir göreve başladık, bizi devasa sorunlar bekliyor. İnşallah arkadaşlarımızdan aldığımız bayrağı iyi yere getirip bizden sonrakilere teslim edeceğiz."
Güncelleme Tarihi: 04 Nisan 2014, 16:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER