Memiş: "1 Mayıs'ı Diyarbakır'da Kutlayacağız"

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, 1 Mayıs kutlamaları üzerinden oyunlar oynandığını belirterek, “Gezi olaylarıyla hedeflenip başarılamayan kaos ortamı yeniden sahnelenmek isteniyor” dedi.

Memiş:
 Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, 1 Mayıs kutlamaları üzerinden oyunlar oynandığını belirterek, "Gezi olaylarıyla hedeflenip başarılamayan kaos ortamı yeniden sahnelenmek isteniyor" dedi.
Memiş, Sağlık-Sen Ankara Üniversite Şubesi'nin Genel Kurulu'na katılarak bir konuşma yaptı. Memiş, 1 Mayıs'ı Diyarbakır'da kutlayacaklarını açıkladı. Konuşmasında gündemdeki konulara yönelik değerlendirmelerde bulunan Memiş, sendikal kazanımlar ve çalışmaları hakkında bilgi verdi. Sendikacılığı ücret sendikacılığına hapsetmediklerini, ülkemiz, insanlarımız ve değerlerimiz doğrultusunda sendikacılık yaptıklarını ifade eden Memiş, bu anlayışın sorumluluklarını da artırdığını kaydetti.

Memur-Sen ve Sağlık-Sen olarak bu ülkenin en önemli sorunlarından olan terör belasından kurtulmak ve kaynakları terörle mücadelede heba etmemek, anaların ağlamaması için çözüm sürecine destek verdiklerini belirten Memiş, "Analar ağlamasın. Biz istedik ki, bu ülkenin kaynakları terörle mücadeleye gitmesin. Ekonomik kalkınmaya harcanacak kaynaklar, terörle mücadelede harcanmasın. İstihdama, emeğe, ekmeğe harcansın. Yeni istihdam alanları açılsın. Bu yüzden çözüm sürecine destek olunması konusunda, taşın altına elimizi değil bütün gövdemizi koyduk. Bunun son halkası olarak da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü Diyarbakır'da kutlama kararı aldık. 77 milyonun kardeşliğini, birlik ve beraberliğini, kazanımlarımızı ve emek mücadelemizi, taleplerimizi Diyarbakır'dan haykıracağız."

AİLE HEKİMLERİ NÖBET GENELGESİ YARGIYA TAŞINDI

Aile hekimleri ve aile sağlığı merkezi çalışanlarına getirilen nöbet mecburiyetine baştan beri karşı çıktıklarını hatırlatan Memiş, bakanlığın bu yöndeki ısrarının torba kanunla hayata geçtiğini dile getirdi. Son olarak yayınlanan nöbet genelgesinin iptali için Danıştay'da dava açtıklarını hatırlatan Memiş, illa da nöbet tutulacaksa gönüllülük esasının gözetilmesini istedi.

Yaptıkları Sağlık Okur-Yazarlığı (SOYA) çalışması sonrası Türkiye'nin sağlık okur yazarlığı haritasının çıkacağını ifade eden Memiş, şunları söyledi: "SOYA'nın temel amaçları arasında; Türkiye toplumundaki sağlık okur yazarlığı oranının, sağlık okur yazarlığına etki eden faktörlerin ve okur-yazarlık oranı, sağlık düzeyi arasındaki ilişkinin belirlenmesi ve sağlık-okuryazarlığı oranının artırılmasına yönelik politika önerilerinin yapılması ön plana çıkmaktadır."

Şube Genel Kurulu'na Genel Başkan Metin Memiş'in yanı sıra Genel Başkanvekili Semih Durmuş ile Genel Başkan Yardımcıları Mustafa Örnek, Mutlu Kaya ve Abdülaziz Aslan da katıldı. - Ankara
Güncelleme Tarihi: 27 Nisan 2014, 11:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER