Memurlar Bordro Yaktı

Büro Emekçileri Sendikası (BES) Diyarbakır Şubesi, kamu emekçilerinin yaşadığı sosyal ve ekonomik sorunlara dikkat çekerek, maaş bordrolarını yaktı.

Memurlar Bordro Yaktı
 Büro Emekçileri Sendikası (BES) Diyarbakır Şubesi, Vergi Dairesi Başkanlığı ve İl Defterdarlığının bahçesinde basın açıklaması yaptı. Çok sayıda kamu emekçisinin katıldığı açıklamada, "Direne direne kazanacağız", "Toplu sözleşme hakkımız, grev silahımız", "Sadaka değil toplu sözleşme" sloganları atıldı.
TÜM EKONOMİK VE SOSYAL HAKLAR TELAFİ EDİLMELİ

Büro emekçileri Sendikası Diyarbakır Şubesi eşbaşkanı Mehmet Karaaslan, ellerinde bulunan bordroların, her geçen gün ağırlaşan ekonomik ve sosyal sorunların belgesi olduğunu belirterek, "Başta 2014 yılı enflasyon kayıplarımız olmak üzere, büyümeden dolayı kayba uğrayan tüm ekonomik ve sosyal haklarımızın en kısa zamanda telafi edilmesini istiyoruz" dedi.

ÜLKE KRİTİK BİR SÜRECİN İÇİNDEN GEÇİYOR

Ülkenin kritik bir sürecin içinden geçtiğine değinen Karaaslan, şöyle dedi:
"12 yıldır ülkeyi yöneten AKP, bir çok şaibe içeren yerel seçimlerin sonucunu galibiyet olarak yandaş medya aracılığıyla kamuoyuna servis etmekte, ülkeyi içine sürükledikleri karanlığı büyütmede kararlı olduklarını ifade etmektedir. Özgürlüğü, demokrasiyi, barışı ve eşitliği inşa ettikleri karanlığın içine hapsederek ülkenin geleceğini belirlemeye kalkışmaktadır. Siyasi iktidar temsilcilerinin babalı oğullu, cümbür cemaat boğazlarına kadar yolsuzluğun içine battığı, talanın ve yağmanın bir virüs gibi hem iktidarı hem de mevcut sistemi içten içe çürüttüğü bu dönemde halkın, emekçilerin giderek yoksullaşması, zenginin daha zengin, yoksulun daha yoksul hale gelmiş olması bu sürecin doğal sonucudur. Boğazına kadar pisliğe batmış bir iktidarın, onun yağma ve talana dayanan ekonomi politikalarının "daima millet, daima hizmet" yalanı ve din sömürüsüyle daha fazla sürdürülebilmesi mümkün değildir. Gövde gösterileri eşliğinde balkonlardan ilan ettikleri sözde zaferleri aslında mağlubiyet yolunda sona biraz daha yakınlaştıklarının göstergesidir"

Yapılan açıklama sonrasında emekçiler beraberinde getirdikleri bordroları alkışlar eşliğinde yaktı.
Güncelleme Tarihi: 15 Nisan 2014, 13:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER