MERKEZİ ANKARA’DA BULUNAN AİLE MECLİS DERNEĞİ (AİLEMDER) GÜNEYDOĞU BÖLGE TEMSİLCİLİĞİ ÇALIŞMALARINA BAŞLADI

Aile Meclis Derneği (AİLEMDER) Güneydoğu Bölge Temsilciliği kuruluş çalışmalarını tamamlar tamamlamaz geniş kapsamlı çalışmalarına başladı.

MERKEZİ ANKARA’DA BULUNAN AİLE MECLİS DERNEĞİ (AİLEMDER) GÜNEYDOĞU BÖLGE TEMSİLCİLİĞİ ÇALIŞMALARINA BAŞLADI
 AİLEMDER Güneydoğu Bölge Temsilcisi Şehnaz Toy Adaş, merkezi Ankara’da bulunan derneğin kuruluş ve tüzük ve tanışma toplantısının ardından geniş kapsamlı çalışmalarına başladıklarını söyledi.

Amaçlarının ekonomik durumu elverişli olmayanlar, engelli vatandaşlar, yetim, dul, kimsesiz hastalara yardımcı olmak, bu konumdaki insanların kamu kurum ve kuruluşlarıyla ilişkilerinde köprü vazifesi görüp, her konuda destek sağlamak olduğunu belirten Şehnaz Toy Adaş şunları söyledi:

 

EMPATİ VE MERHAMET

‘Üniversite öğrencilerine burs olanağı sağlayabilmek en büyük hedeflerimiz arasında yer alıyor. İleriye dönük oldukça geniş kapsamlı projelerimiz var. Yaşlılarımıza sahip çıkmak, okula gidemeyen çocukların okula gidebilmeleri için pansiyonlar açabilmek. Kız çocuklarımız başta olmak üzere okula gitmeyen öğrenci kalmamasını sağlamak en büyük ideallerimizden biridir.

Ayrıca, sık sık yetiştirme yurtlarını ziyaret ederek, buradaki çocuklarımızla diyaloglar kurmak, yetkililerle sürekli temas halinde olmak.

Çok Amaçlı, fonksiyonlu bir dernek olarak, çalışmalarımızı geniş oldukça geniş bir yelpazede sürdüreceğiz.

Güneydoğu Bölge temsilciliğini Aldığımız derneğimizin kurucu üyesi olarak da, gerek Diyarbakır ilimiz ve bağlı ilçeleriyle, Bölgemiz genelindeki bütün kentlerde olabildiğince çok fazla sayıda aileye ulaşarak yardımcı olmayı hedefliyoruz. Güneydoğu il ve ilçeler bazında temsilcilikler vererek, çalışmalarımızı geniş halk kitlelerine ulaştırmayı hedefliyoruz.

Herhangi bir siyasi partinin güdümünde olmadan, ırk, dil, din ayrımı yapmadan herkese eşit mesafede hizmet sunmaya çalışacağız. Toplumun tüm kesimleri için toplum menfaatine olan tüm çalışmaları yapmak, ekonomik, sosyal, kültürel çalışmalar yürütmek, eğitim, spor, bakım ve rehabilitasyon hizmetlerine destek olmak suretiyle toplumsal gelişimlerine katkı sağlamak, sosyal yardımları koordine etmek, ihtiyaç sahiplerine ulaştırarak, toplum yararına yapılacak projelerle halkın, yönetime katkısını sağlamak.

Sürdürülebilir ve nitelikli bir aile yapısı tesis etmek. Yoğun çatışmalı evliliklerde, boşanma sürecinde ve sonrasında çocukların maruz bırakıldığı mağduriyetlerin önüne geçmek. Ülkemizdeki bilim insanlarının anne ve baba rolünün çocuk üzerindeki etkilerini ve sağlıklı bireyler yetiştirmekteki önemini inceleyen akademik çalışmalarına öncülük etmek.

Ebeveynlik eğitimleri düzenleyerek, çocukların ebeveynleri ile olan ilişkilerinin, dünyada geçerli olan, ‘birlikte geçirilen zamanın süresi ve sorumlulukları ‘paylaşılmış ebeveynlik’ modeli doğrultusunda tanzim edilmesi hususunda anne ve babaları teşvik etmek. Bilimsel platformlarda, çocuğun yüksek yararını gözeten yaklaşımlara değinmek.

Aile terapisini yaygınlaştırmak ve kolay ulaşılabilir kılmak. Kadına, ve yalnız kadına değil, her cinsiyetten insana, her canlıya uygulanan şiddetin önüne geçmek için mücadele etmek. Töre cinayetlerini tarihin derinliklerine gömebilmek için elimizden gelen bütün gayretleri göstermek.

Toplumsal hayatın her alanında 'empati ve merhamet' kavramını müesser kılmak. Kendinden önce, diğerinin yararını düşünen bireylerden müteşekkil bir toplum inşa etmek. Geleneksel değerlerimizi, bilimi ve sanatı aynı düzlemde buluşturmak. Bilimsel düşünce ile zihinleri donatmak, sanatsal aktivitelerle ruhları gönendirmek ve toplumsal duyguları estetize etmek suretiyle ‘nefret’ kültürünü sona erdirmek. Öz kültürümüzü ifade eden sanatsal çalışmaların önünü açmak.

Duygu dünyasında boşluğa mahkum edilmiş yeni nesilleri, suç şebekelerinin 'hedef kitlesi’ olmaktan alıkoyan projeler düzenleyip, hayata geçirmek. Gençlerimizi uyuşturucu, alkol ve her türlü zararlı madde bağımlılıkların bataklığından kurtarmak. İnsanoğluna bahşedilmiş ‘insan, hayvan, tabiat’ denklemindeki nimetleri tahrip etmeden, uyum içinde varlıklarını sürdürmelerini sağlamak. İnsanoğlunun doğal habitatına yabancılaşma sürecini tersine çevirmek.

Kültürlerarası etkileşim sayesinde, ülkemizin en batısındaki, en doğusundaki, en kuzeyindeki, en güneyindeki, ortasındaki aileleri birbirleriyle kaynaştırarak, bir arada ahenk içinde sürdürdüğümüz ortak yaşamı perçinlemek. İşsizliğin doğurduğu toplumsal yıkımı bertaraf etmek için gerekli çalışmaları diğer kurum ve kuruluşlarla organize şekilde sürdürebilmek.

Engelliler ve lösemi, otizm, kemik iliği kanseri, böbrek yetmezliği gibi kronik sağlık sorunları yaşayan toplumun dezavantajlı kesimlerinin yaşam kalitesini yükseltecek çözümler üreten projeleri hayata geçirmek.

Ahlaki değerlerden muaf bir cinsellik anlayışını toplumsal yaşamdan uzaklaştırmak. Gençlerimizi ahlaki dejenerasyona ve sağlıksız bir ruhsal yapıya büründüren, altyapısı bulunmayan kültürel ve sosyolojik unsurları eleştirel bakış açısıyla ve profesyonel metotlarla yeniden yapılandırmak.

‘Yaşlılarımızı muhtaçlık evrelerinde yalnızlığa terk etmek bir insanlık ayıbıdır’ anlayışıyla, tecrübe ve şefkat hazinesi olan yaşlılarımıza toplumsal yaşamda önemli roller atfeden projeler başlatmak. Bireyi ana babasına sevgi ve merhametle bakımını üstlenmeye teşvik etmek. Çocukları olduğu gibi, yaşlıları da hayatın merkezinde konumlandırmanın bir insanlık görevi olduğunu düzenli olarak vurgulamak’

Güncelleme Tarihi: 22 Şubat 2015, 17:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER