Meyve Bahçesine 800 Adet Fidan Dikildi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin 40 bin metrekarelik alanda oluşturmaya devam ettiği meyve bahçesine şimdiye kadar 800 adet fidan dikildi.

Meyve Bahçesine 800 Adet Fidan Dikildi
 Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Park ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı, Meyve Bahçesi Projesi'nin ilk bölümünü, Kayapınar ilçesi Medya Mahallesi'nde 40 bin metrekarelik alanda uyguluyor. Park ve Bahçe ekipleri, şimdiye kadar alanın 32 bin metrekarelik kısmına 800 adet meyve ağacı dikti, düzenleme çalışmalarına devam etti.


Çalışma hakkında bilgi veren Parklar Şube Müdürü Mehmet KayaDiyarbakır'ın geçmişinde bulunan meyvecilik kültürünü etkinleştirmek için Kayapınar ilçesi Diclekent Semti'nde ilk projelerini gerçekleştirmeye başladıklarını bildirdi. Meyve Bahçesi'nin 40 bin metrekarelik alanın 32 bin metrekarelik bölümünde oluşturulduğunu ve 8 ayrı çeşit meyve fidanı dikmeye devam edildiğini söyleyen Kaya, bahçeye toplamda 1700 adet meyve ağacından 800 adedinin dikildiğini kaydetti.


Sırada, Bağlar, Yenişehir ve Sur Var


Meyve bahçesinin 8 bin metrekarelik kısmının ise yurttaşların dinleneceği, spor yapacağı ve çocuklarının kalabileceği alan olarak belirlediklerini söyleyen Kaya, "Meyvelerin olgunlaşmasıyla birlikte vatandaşlarımız buraya gelip meyve bahçesindeki ağaçlardan meyve koparıp yiyebilir. Vatandaşlarımız eve meyve götürmek istediklerinde ise, bahçede oluşturduğumuz meyve marketinden meyve satın alabilirler." dedi.


Kaya, Meyve Bahçesi Projesi'nin ilk aşamasının tamamlanıp yaşama geçirilmesinin ardından Bağlar, Yenişehir ve Sur ilçelerinde de Meyve Bahçesi Projesi'ne devam edeceklerini kaydetti.


Neler yapılacak?


Proje kapsamında meyve bahçesine toplam 1700 adet meyve ağacının dikilmesi planlanıyor. Bu meyve ağaçlarının 450'si armut, 100'ü badem, 350'si elma, 200'ü erik, 100'ü kayısı, 200'ü kiraz, 200'ü vişne, 100'ü de şeftali olacak. Proje kapsamında 8 bin m2'lik alan üzerine bahçeyi çevreleyen 500 metrelik koşu parkuru, 2 adet çocuk oyun grubu, 1 takım fitness aletleri, vatandaşların gelip dinlenebilecekleri çardaklar ve meyve alabilecekleri meyve marketi yapılması planlanıyor.

Güncelleme Tarihi: 02 Temmuz 2015, 19:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER