Mezopotamya Ekoloji Hareketi'nin Hes Protestosu

Mezopotamya Ekoloji Hareketi aktivistleri, Dünya Su günü nedeniyle Diyarbakır, Van, Tunceli ve Mardin'de çeşitli eylemler yaptı.

Mezopotamya Ekoloji Hareketi'nin Hes Protestosu

  Ekoloji Hareketi aktivistleri, Dünya Su günü nedeniyle , , ve 'de çeşitli eylemler yaptı. Dün 'ın  İlçesi'nde yapımı süren Kulp-1 Hidroelektrik Santrali'ni () protesto için kamp kurmalarına ve yürüyüş yapmalarına  müdahale etti.

Merkezi 'da bulunan ve Doğu ile 'nde faaliyet gösteren  Ekoloji Hareketi aktivistleri dün ve bugün  yapımını protesto etmek üzere eş zamanlı olarak farklı alanlarda çeşitli eylemler düzenledi.

'ın  İlçesi'ndeki Kaniya Bawiya, 'in , 'nin İlçesi'ndeki Gözeler ve 'ın Muradiye İlçesi'ndeki Muradiye Şelalaleri'nde toplanan çevre aktivistleri, seslerini duyurmaya çalıştı.

 ve  ilçe başkanlarının da destek verdiği  İlçesi'ndeki yürüyüşte, 'Tarihimize, kültürümüze ve doğamıza sahip çıkıyoruz' ve ''lere ve güvenlik barajlarına geçit yok' pankartı açan grup, yaklaşık 3 kilometre yürüdü. Jandarmanın Kulp-1  yakınında yolu kapatması üzerine Pasur Çayı kenarında yapılan basın açıklaması ile eylem sona erdi.

 Ekoloji Hareketi aktivisti Güner Yanlıç dün kamp yapmak üzere gittikleri'ın  İlçesi'nde  engeliyle karşılaştıklarını belirterek, "Siyasi bir amacı olmayan ve tamamı ile doğanın korunmasına yönelik bir günlük kamp yapma isteğimize  izin vermedi. Kaniya Bawiya bölgesinde yapımı devam eden 'i proteste etmek için bizler de jandarmanın bizi engellediği yerde yürüyüşe geçtik. Ancak yürüyüşümüze de izin vermediler" dedi.

Güner Yanlıç, dün ve bugün 'nin , 'ın , 'ın Muradiye İlçesi'nde ve 'in  İlçesi'nde eşzamanlı eylemlerle doğa tahribatına dikkatleri çekmek için eylem ve basın açıklamaları yapıldığını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 29 Mart 2015, 22:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER