Öcalan'ın Yakalanış Yıl Dönümünde 5 İlde Kepenkler Açılmadı

Öcalan'ın yakalanıp Türkiye'ye getirilişinin 16'ncı yıl dönümününde Hakkari, Batman, Iğdır, Tunceli ve Şırnak'ta kepenkler açılmadı. Şırnak'ta Atatürk büstleri söküldü

Öcalan'ın Yakalanış Yıl Dönümünde 5 İlde Kepenkler Açılmadı
 Abdullah Öcalan'ın yakalanıp Türkiye'ye getirilişinin 16'ncı yıl dönümünü protesto etmek amacıyla Hakkari'de esnaf kepenk açmadı. Batman, Iğdır, Tunceli ve Şırnak'ta 16. yıl dönümü nedeniyle esnaflar kilitlerine anahtar vurmadı. Şırnak'ın Silopi ilçesinde Atatürkbüstleri yerlerinden söküldü.

Kepenklerin kapalı olduğu illerde nöbetçi eczane ve fırınlar dışında hareketlilik yaşanmazken dün akşam saatlerinde Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde ve Şırnak'ta,Abdullah Öcalan'ın Türkiye'ye getirilişinin 16. yıldönümü nedeniyle yapılan gösterilerde 21 kişi gözaltına alındı.

HAKKARİ SAKİN, KEPENKLER KAPALI

Şehir merkezinde sabahın ilk ışıklarıyla birlikte sessizlik sürerken, nöbetçi eczane ve fırınların dışında bütün iş yerleri kepenk açmadı. Hayatın adeta durma noktasına geldiği ilde polis ekipleri geniş güvenlik önlemleri aldı.

ŞIRNAK'TA KEPENKLER AÇILMADI, ATATÜRK BÜSTLERİ SÖKÜLDÜ

Şırnak'ın Silopi ilçesinde 15 Şubat nedeniyle kepenkler açılmadı. Bazı okul binalarının bahçesinde bulunan Atatürk büstleri ise yerinden söküldü.

Abdullah Öcalan'ın Türkiye'ye getirilişinin yıl dönümünü protesto etmek amacıylaSilopi'de kepenkler açılmadı. Polis ekipleri ilçe merkezinde geniş güvenlik önlemleri alırken, Silopi Kaymakam Teoman Ünüsan İlokulu, Cudi Ortaokulu bahçesinde bulunanAtatürk büstlerinin söküldüğü görüldü. Ayrıca Cudi ve Şehit Harun Boy Mahallelerinde bulunan bazı okul binalarının da bahçelerinde bulunan Atatürk büstlerinin söküldüğü belirtildi.

İlçe merkezinde fırın ve nöbetçi eczaneler dışında esnaf kepenk açmazken, ilçede gergin bekleyiş sürüyor

BATMAN'DA KEPENKLER KAPALI

Abdullah Öcalan'ın Kenya'da yakalanıp Türkiye'ye getirilişinin 16. yıl dönümü nedeniyleBatman'da dükkanlar kepenk açmadı.

İmralı'da çarptırıldığı ömür boyu hapis cezasını çeken Abdullah Öcalan'ın, Kenya'da yakalanarak Türkiye'ye getirilişinin 16'ncı yıl dönümü olan 15 Şubat nedeniyle Batman'da il genelinde esnafın kenpenk açmadığı görüldü. Fırın ve nöbetçi eczaneler dışında iş yerlerinin tamamen kapalı olduğu Batman'da geniş güvenlik önlemi alındı. Şehirde yoğun güvenlik önlemi alındığı görüldü.

IĞDIR'DA DA KİLİTLER AÇILMADI

Abdullah Öcalan'ın yakalanma yıl dönümü olan 15 Şubat sebebiyle Iğdır il merkezindeki Cumhuriyet ve Doğubayazıt Caddeleriyle Rus Pazarı ve çevresi, Basın Sokak ile kentin bazı bölgelerinde bugün kepenkler açılmadı. Olası bir eyleme karşı Iğdır Emniyet Müdürlüğü belirli noktalarda güvenlik önlemleri aldı.

Fotoğraf Hakkari şehir merkezinden

TUNCELİ'DE EYLEME DESTEK VERDİ

Tunceli'de de Abdullah Öcalan'ın Türkiye'ye getirilişinin yıl dönümü sebebiyle kepenkler kapatıldı.

Sadece fırın ve eczanelerin sadece açık olduğu şehirde, güvenlik önlemleri artırıldı. Kepenk kapatma eyleminin, Seyit Rıza Parkı'nda düzenlenecek olan yürüyüşün ardından sona ereceği öğrenildi.

Dün yaşanan gösterilerde neler oldu?

ŞANLI URFA KARIŞTI: 4 GÖZALTI

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde, Abdullah Öcalan'ın Kenya'dan Türkiye'ye getirilişinin 16. yıldönümü nedeniyle yapılan gösterilerde 4 kişi gözaltına alındı.

İlçenin Şırnak Mahallesinde, akşam saatlerinde, 50 - 60 kişilik grubun el yapımı bomba, taş ve molotofları polise atması üzerine 4 kişi gözaltına alındı. Yahısların sırtlarındaki çantalarda çok sayıda maske, sapan, eldiven, 6 adet al yapımı bomba, 20 adet molotof kokteyli bulundu. Bu sırada bir grup gösterici, Viranşehir- Diyarbakır yolunu taşlarla kapatarak polise havai fişek ve molotof kokteyli attı. Polis, göstericilere biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti. Yapılan müdahalenin ardından göstericiler ara sokaklara kaçtı.

URFA GİBİ ŞIRNAK'TA KARIŞTI: 17 GÖZALTI

Şırnak'ta, Abdullah Öcalan'ın Kenya'da yakalanıp Türkiye'ye getirilişinin yıl dönümü nedeniyle protesto amaçlı gösterilere katılan 17 kişi gözaltına alındı. Polis, 15 Şubat protestolarına yönelik gerçekleştirdiği operasyonda ise, 1 ruhsatsız tabanca, 50 molotof kokteyli ve çok sayıda havayi fişek ele geçirdi.

Şırnak'ta, dün gece Ali Gaffar Okkan Caddesi'nde toplanan yüzleri kapalı bir grup, 15 Şubat'ı protesto için yasa dışı gösteri yaptı. Polisin olay yerine gelmesi ile göstericiler, polise molotof kokteyli ve havai fişeklerle saldırdı. Polis ise, göstericileri tazyikli su ve biber gazı ile dağıtmaya çalıştı. Polis, yasa dışı gösterilere katılan 17 kişi gözaltına alarak emniyete götürdü. Polis tarafından 15 Şubat protestolarına yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda ise 1 bir ruhsatsız tabanca, 50 molotofkokteyli ve çok sayıda havai fişek ele geçirildi.

Yeni Mahallede inşaat halindeki bir binada yapılan aramada da,molotofkokteyli yapımında kullanılan 15 litre benzin, 100 bira şişesi, çok sayıda fitil ve eldiven ele geçirildi.

Güncelleme Tarihi: 15 Şubat 2015, 14:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER