Oğlunu İsteyen Anne: Bunca Gözyaşının Hesabını Kim Verecek?

Dağa çıkarılan çocuklarının geri gelmesi için 19 Mayıs'tan beri Diyarbakır'da oturma eylemi yapan aileler gözyaşı dökmeye devam ediyor.

Oğlunu İsteyen Anne: Bunca Gözyaşının Hesabını Kim Verecek?
 Dağa çıkarılan çocuklarının geri gelmesi için 19 Mayıs'tan beri Diyarbakır'da oturma eylemi yapan aileler gözyaşı dökmeye devam ediyor. 5 Mart'ta dağa çıkan Efekar Toklar'ın annesi Sürreyya Toklar, evladının sara hastası olduğunu belirtti. Toklar, "Bunca gözyaşının hesabını kim verecek?” dedi. Başbakan Tayyip Erdoğan'a seslenen acılı anne, "Ramazan ayı geldi, dayanacak gücümüz kalmadı. Sesimizi duyun artık. Allah rızası için evlatlarımızı getirin, oturun çözüm üretin. Ramazan ayı hediyesi olarak evlatlarımızı getirin. Yalvarıyorum çocuğumu getirin.” dedi.

PKK’ya katılan, yaşları 12 ila 21 arasında değişen çocukları için Diyarbakır Dağkapı Meydanı'nda bir araya gelen ailelerin eylemi devam ediyor. Türkiye'nin çeşitli illerinden Diyarbakır'a gelen aileler, evlatlarının geri verilmesi için sabahtan akşama kadar çadırın altında gözyaşı döküyor. Yetkililerden yardım isteyen aileler çocuklarının akıbetinden edişeli. 4 Nisan'da dağa çıkan Vedat Aydın'ın annesi Leman Aydın, "Oğlumu istiyorum. Sayın Başbakan'a sesleniyorum, bize destek olun, biz çocuklarımızı istiyoruz. Ramazan ayı geldi, çocuklarımız gelmedi. Benim oğlum sara hastası dağda ne yapar? Çocuğumu nasıl dağa götürdüler? Kimden izin aldılar, evladımızı götürdüler. Artık dayanamıyoruz." dedi. 2 ay önce dağa çıkan Leyla Güneş'in annesi Ayfer Güneş ise Kürtçe yaptığı konuşmada, evladının geri verilmesini istedi. Acılı anne, "Kızımın yeri dağ değil okuldur, kitap ve defterdir. Evladımı istiyorum. Dağda olan bütün çocuklar serbest bırakılsın. Başbakan, Selahattin Demirtaş, Abdullah Öcalan ve Karayılan'dan yardım istiyorum, çocuğumu getirsinler.” şeklinde konuştu.
Güncelleme Tarihi: 19 Haziran 2014, 17:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER