ÖĞRENCİDEN ÖĞRENCİYE DUYGULANDURAN SAHNE…

Bilfen Okulları’nın İskenderpaşa’lı yoksul öğrencilere yönelik yardımları devam ederken,anne ve babası olmadığı için nenesinin yanında kalan Muhammed Deniz Akşahin’e yapılan giyim yardımı duygusal anlar yaşattı. 75 yoksul öğrenciye giyim,oyuncak ve kırtasiyeye kadar çeşitli yardımlar yapıldı.

ÖĞRENCİDEN ÖĞRENCİYE DUYGULANDURAN SAHNE…

Bilfen Okulları’nın İskenderpaşa’lı yoksul öğrencilere yönelik yardımları devam ederken,anne ve babası olmadığı için nenesinin yanında kalan Muhammed Deniz Akşahin’e yapılan giyim yardımı duygusal anlar yaşattı. 75 yoksul öğrenciye giyim,oyuncak ve kırtasiyeye kadar çeşitli yardımlar yapıldı.

75 YOKSUL ÖĞRENCİYE A’DAN Z’YE YARDIM

Yaptığı sportif ve sosyal faaliyetlerle son dönemlerde adından söz ettiren Diyarbakır Bilfen Okulları, örnek bir proje ve çalışmalara devam ediyor.

Sur İçi’nde bulunan yoksul ve dar gelirli ailelere mensup çocukların eğitim gördüğü İskenderpaşa İlkokulu ile kardeş okul projesi geliştiren Bilfen Okulları’nın ikinci ziyaretinde ortaya çarpıcı manzara ve hikayeler çıktı. Bilfen Okulları’nda öğrenim gören çocukların aileleri ,okul idaresi ve öğretmenlerin katılımı ile düzenlenen kermeste toplanan yardımlar Bilfen Okulları İlkokul Kısmı Müdürü Mehmet Özer ile öğretmenler ve öğrencilerden oluşan bir ekiple İskenderpaşa İlkokulu ziyaret edilerek yoksul ve dar gelirli ailelerin çocukların ailelerine ulaştırıldı.

‘BİZLER DE AYNI DURUMDA OLABİLİRDİK’

Akranlarının okuduğu sınıfları ziyaret eden öğrenciler, giyim,kırtasiye ve kitaplardan oluşan poşet ve paketleri İskenderpaşa’lı çocuklara hediye etti. Bir süre akranlarıyla aynı sıralara oturan öğrencilerin birbirlerine gösterdiği yakın ilgi ve kurduğu iletişim nedeniyle duygusal sahneler yaşandı. Mutlulukları gözlerinden okunan İskenderpaşa’lı çocuklar, yapılan jestlerden dolayı Bilfen Okulları yönetimi ve öğrenci arkadaşlarına teşekkür etti. Bilfen’li çocuklar da bu sayede büyük bir kaynaşma sağladıklarını belirterek,”Bizim ailelerimizin maddi durumu iyi. İskenderpaşa’lı arkadaşlarımız bizim durumumuzda,biz de onların durumunda olabilirdik. Böyle etkinlikler karşılıklı empati yapmamızı da sağlıyor. Sonuçta onlar bizim insanlarımız ve kardeşlerimizdir. Çok duygulandık,çok memnun kaldık. Böyle organizasyonların devam etmesini istiyoruz” dedi.

‘BU ÇALIŞMA DAYANIŞMA RUHUNU GÜÇLENDİRİYOR’

İskenderpaşa İlkokulu Müdürü Mustafa Bozkuş,Bilfen Okulları’nın yaptığı organizasyonların hem kendileri hem de veliler ve öğrenciler tarafından memnuniyetle karşılandığını söyledi. Bozkuş,”Okulumuz maddi imkanları kısıtlı ailelerin çocuklarının okuduğu bir okuldur. Böyle çalışmalar bizi mutlu ediyor. Maddi boyutunun dışında çocuklara değerli olduklarını hissettiriyor. Karşılıklı olarak bir dayanışma ruhunun gelişmesine de vesile oluyor. Bilfen Okulları’na teşekkür ediyoruz. Umarım bu davranış herkese örnek teşkil eder” diye konuştu.

MİNİK ZEYNEP’TEN ANNE-BABASIZ AKRANINA ANLAMLI YARDIM

Ziyaret sırasında dramatik hikayeler de su yüzüne çıktı. Anne ve babası olmadığı için nenesinin yanında kalan Muhammed Deniz Akşahin’e yapılan yardım duygulandırdı. Bilfen Okulları’nda okuyan Zeynep Kalender’in aldığı kışlık giyim malzemeleri ve kitap ile kırtasiye seti Akşahin’e takdim edildi. Minik kalender tarafından bizzat takdim edilen yardım duygulandırdı. Bilfen Okulları yönetimi Muhammed ve aynı durumda olan yoksul öğrencilere bundan sonra daha fazla yardım ve destek sunma kararı aldı.

‘AMACIMIZ TOPLUMSAL DAYANIŞMA SAĞLAMAK’

Bilfen Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Karakoç,amaçlarının dayanışma ruhunu ortaya çıkarmak ve dikkatleri yoksul kesime çevirerek bu konuda bir hareketlenme sağlamak olduğunu söyledi. Karakoç,”Her şeyi devletten beklememek lazım. Devlet ve hükümet bu

konuda üzerine düşeni zaten yapıyor. Asıl görev bizlere yani bu kentte para kazanan,bu kentin kimliğini taşıyanlara düşüyor. Kentimizde yardıma muhtaç,dar gelirli hatta hiç geliri olmayan büyük bir kesim var. Hepsinin üzerimizde hakkı var. Buna dikkat çekmek için sosyal sorumluluk projeleri başlattık. Şundan eminim ki bizden daha iyi yürekli,yardımsever ruhlu insanlar var. Önemli olan onları teşvik etmektir. Biz de bu gibi organizasyonlarla hem yoksul kesime ulaşmak hem de imkanı olan insanları teşvik olmasına vesile olmak istiyoruz. Önümüzdeki günlerde çok daha farklı,geniş projelerle sosyal sorumluluğumuzun gereğini yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 04 Ocak 2017, 20:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER