Öğrencilere Aile Çiftçiliği Anlatıldı

Dünya Gıda Günü vesilesiyle Diyarbakır'da öğrencilere yeterli ve dengeli beslenme ile aile çiftliğinin amaçları anlatıldı.

Öğrencilere Aile Çiftçiliği Anlatıldı
 

Dünya Gıda Günü vesilesiyle Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki Süleyman Nazif İlkokulunda etkinlik düzenlendi.Etkinliğe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Ertan Atalar, başta olmak üzere İl Müdür Yardımcısı Sedat Ildız, İl Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü ile Sur İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü çalışanlarının yanı sıra Sur İlçe Milli Eğitim Müdürü, öğretmen ve öğrenciler katıldı.


Etkinlikte yeterli ve dengeli beslenmeye dikkat çeken İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar, yılın teması olarak belirlenen konu hakkında bilgi verdi. Atalar konuşmasında; Uluslararası Aile Çiftçiliği yılının temel amacının açlık ve yoksullukla mücadele ve doğal kaynakların korunması açısından aile çiftçiliğinin öneminin vurgulanması, aile tarafından tarım ile bağlantılı olarak gerçekleştirilen faaliyetlerin tamamının aile çiftçiliği olarak tanımlandığı ve aile çiftçiliğinin, aile-temelli tüm tarımsal faaliyetleri kapsadığı ve kırsal kalkınmanın birçok alanı ile bağlantılı olduğunu söyledi.

Ayrıca bir aile tarafından yönetilen ve gerçekleştirilen, çoğunlukla kadın ve erkekler dahil, ailesel işgücüne dayalı tarım, ormancılık, balıkçılık, meracılık ve su ürünlerine yönelik üretim faaliyetlerini kapsadığını da belirtti.

Atalar, Dünyanın dikkatini çiftçi ailelerine ve küçük ölçekli çiftçiliğe çekmek, açlığın ve yoksulluğun ortadan kaldırılması konusunda girişimlerin küçük ölçekten başlaması gerekliliği ile gıda güvenliği ve beslenmenin sağlanması, geçim kaynaklarının iyileştirilmesi, doğal kaynak ve çevre yönetimi açısından etkinliğin sağlanmasının hedeflendiğini bunun yanı sıra, küçük aile işletmeciliğinin sürdürülebilirliğinin ve kırsal kalkınmanın etkin bir parçası olmasının sağlanmasının amaçlandığını öne sürdü. 
Etkinlik gıda ve yem şube müdürlüğü çalışanı Yrd. Doç. Dr. Berna Duman Aydın'ın "Sağlıklı Beslenme ve Gıda Güvenliği" konulu sunumunun ardından katılan öğrencilere kek ve meyve suyu ikramıyla sona erdi. 

Güncelleme Tarihi: 22 Ekim 2014, 12:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER