Okuma Salonunun Başarılı Öğrencileri Ödüllendirildi

Diyarbakır’da hayırseverler tarafından açılan ve gönüllü eğitimcilerin görev yaptığı okuma salonlarının çalışmaları devam ediyor.

Okuma Salonunun Başarılı Öğrencileri Ödüllendirildi
 Diyarbakır’da hayırseverler tarafından açılan ve gönüllü eğitimcilerin görev yaptığı okuma salonlarının çalışmaları devam ediyor. Gaziantepli işadamlarının açtığı ve Diyarbakırlı öğretmenlerin şehrin yoksul çocuklarına eğitim verdiği Salman Haskaya Okuma Salonu’nda ödüllü seviye tespit sınavı yapıldı. Yoğun ilginin gösterildiği sınavdan sonra dereceye giren öğrencilere düzenlenen törenle tablet bilgisayar, MP4, MP3 ve fotoğraf makinesinden oluşan ödülleri verildi. Törene katılan veliler, okuma salonu sayesinde çocuklarının sokağın her türlü tehlikesinden korunduğunu belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti. 
Diyarbakır ve ilçelerinde binlerce öğrenciye ücretsiz eğitim ve aileleri gıda ve giyim başta olmak üzere her türlü yardımı sağlayan Eğitim ve Halkla Ilişkiler Derneği’nin (EHIDER) çalışmaları devam ediyor. EHIDER bünyesinde faaliyet gösteren Salman Haskaya Okuma Salonu, öğrencilerine yönelik ödüllü seviye tespit sınavı yaptı. Okuma salonunda düzenlenen törenle başarılı öğrencilere ödülleri verildi. Törene öğrenciler, veliler ile eğitimciler katıldı. Törende konuşan okuma salonu yöneticileri, hayırseverlerin açtığı okuma salonlarında okuyan yüzlerce öğrencinin Türkiye’nin farklı yerlerinde güzel okulları kazandığını hatırlatarak, bundan sonra da çocukların eğitimi için ellerinden geleni yapacaklarını dile getirdi. Okuma solanlarında 5, 6, 7 ve 8’inci sınıflara yönelik ücretsiz ders takviye kurslarının yanı sıra kitap okuma, gezi ve halı saha gibi etkinliklerin yapıldığı belirtildi. 

Törene katılan veliler ise çocuklarının ellerinden tutan eğitimcilere, hayırseverlere teşekkür ederek, bu tür merkezlerin sayısının artırılması gerektiğinin altını çizdi. Konuşmalardan sonra ödül töreni yapıldı. Törende birinci olan 4 öğrenciye tablet bilgisayar, ikinci olan 4 öğrenciye fotoğraf makinesi, ilk 10'a giren öğrencilere ise MP4 VE MP3 hediye edildi.
Güncelleme Tarihi: 16 Şubat 2014, 14:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER