Onlarla Birlikte, Onların Sesi Olacağız

Hasta Mahpusların serbest bırakılması için toplanan imzalar TBMM ve Adalet Bakanlığı'na verilmek üzere İHD'liler ve hastaların aileleri yola çıktı.

Onlarla Birlikte, Onların Sesi Olacağız
 Hasta mahpusların serbest bırakılması ve tedavilerinin önündeki engellerin kaldırılması talebiyle toplanan on binlerce imzayı TBMM ve Adalet Bakanlığı yetkililerine ulaştırmak amacıyla, İHD Türkiye geneli tüm şubeleri ile hasta mahpusların aileleri yola çıktı.
Diyarbakır'dan yola çıkan hasta mahpuslar adına bir açıklamada bulunan İHD Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici, "Hasta mahpuslar cezaevlerinden çıkıp özgür oluncaya kadar yanlarındayız. Onlarla birlikte, onların sesi olacağız. Onların isteklerini ve taleplerini bütün Türkiye ve Dünya ile paylaşacağız" diye konuştu.

Hasta mahpusların serbest bırakılması ve tedavilerinin önündeki engellerin kaldırılması talebiyle toplanan on binlerce imzayı TBMM ve Adalet Bakanlığı yetkililerine ulaştırmak amacıyla, Ankara'ya yürüyüş başlatan İHD ve hasta mahpus yakınları yola çıktı. Diyarbakır Büyük Şehir Belediyesi önünde toplanan hasta mahpus yakınları bir açıklamada bulunduktan sonra yola çıktı. Açıklama sırasında üzerinde 'Girtîyên nexweş re Azadî, Hasta Mahpuslara Özgürlük" ve cezaevinde hastalığından ötürü yaşamını yitirenlerin isimlerini bulunduğu dev bir pankart önünde taşındı. Hasta mahpus yakınları adına açıklamayı yapan İHD Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici, annelerle birlikte yıllarca mücadele ettiklerini ve sonuç alıncaya kadar da mücadeleye devam edeceklerini kaydetti.

'SORUMLUSU DEVLETTİR VE BU CİNAYETTİR'

Cezaevinde yaşamını yitiren insanların sorumlusunun bire bir devlet olduğunun altını çizen Bilici, bu ölümlerin bir cinayet olduğuna vurgu yaptı. Hasta tutsaklar için birçok girişimde bulunduklarını belirten Bilici "Yetkililer bizi dinlemiş olsaydı, bu insanlar bugün aramız da olmuş olacaklardı. Ancak maalesef devlet aklı sürekli bildiği tavrıyla, vurdumduymazlığı, hukuk dışılığı, insan haklarına aykırılığı yaşayarak bu günlere gelmiştir. Biz 6 ay önce yine Ankara'ya giderek, iktidarla, muhalefetle birçok görüşmeler yaptık. Ama verilen sözler yerine getirilmedi. Ve bu güne kadar birçok insan cezaevinde yaşamını yitirdi" diye konuştu. Türkiye genelinde bütün İHD şubelerinin hasta tutsakların serbest bırakılması için topladıkları dilekçelerle bir kez daha Anakara'ya yürüdüklerini belirten Bilici, "Adaletin yerine getirilmesi, hukukun sağlanması ve vicdanların sesinin yerine bulması için bu gün yine yollara düşeceğiz. Ve yarın meclise topladığımız imzaları yetkililere teslim edeceğiz. Ve umuyoruz ki, bu son girişimimiz olur" diye konuştu.

'ADALET BAKANLIĞI BİR AN ÖNCE HAREKETE GEÇMELİDİR'

Hasta mahpusların için çıkarılan son yasa tasarısına değinen Bilici, sonuç almak noktasında sıkıntılı olduğunu ifade etti. Adli Tıp Kurumu'nun (ATK) elinde bulunan dosyaların bir an önce sonuçlandırılmasını ve Adalet Bakanlığı'nın adaletin sağlanması konusunda üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesini talep eden Bilici, "Adalet Bakanlığı, kendilerine cezaevlerinde bulunan ve bizim kendilerine teslim ettiğimiz listelere bakarak bir an önce harekete geçmeli ve hasta mahpusları serbest bırakmalıdır. Serbest bırakılmalarını sağlayarak bu adaletsizliğe, hukuk dışılığa karşı durur ve sürece yönelik samimiyeti ve tavrını ortaya koyar" şeklinde konuştu.

Bilici hasta mahpus yakınları ve hasta mahpusların sonuç alıncaya kadar yanlarında olmaya ve destek vermeye devam edeceklerini belirterek "Hasta mahpuslar cezaevlerinden çıkıp özgür oluncaya kadar yanlarındayız. Onlarla birlikte, onların sesi olacağız. Onların isteklerini ve taleplerini bütün Türkiye ve Dünya ile paylaşacağız" diye konuştu. 
Güncelleme Tarihi: 27 Haziran 2014, 14:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER