Organik Tarım Eğitimine Akademik Destek

Diyarbakır'ın Eğil ilçesinde Tarım Meslek Yüksek Okulu öğrencilerine ve Eğil ilçesinde Organik Tarımda önderlik yapan üreticilere arazi koşullarında eğitim verildi.

Organik Tarım Eğitimine Akademik Destek
 Dicle Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mikdat Şimşek ile Diyarbakır Tarım Meslek Yüksek Okulu Öğretim Üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Zübeyir Türk ve Yrd. Doç. Dr. Musa Büyük tarafından Diyarbakır'ın Eğil ilçesinde Tarım Meslek Yüksek Okulu öğrencilerine ve Eğil ilçesinde Organik Tarımda önderlik yapan üreticilere arazi koşullarında eğitim verildi.

Sadece yanmış ahır gübresi kullanımının organik yetiştiricilik için yeterli olduğunu düşünen çiftçilerin çoğunlukta olduğunu belirten öğretim üyeleri, tarım denildiğinde tabiattaki dengeyi muhafaza ederek toprak verimliliğinde devamlılığı sağlayan, hastalık ve zararlıları kontrol altına alarak canlıların sürekliliğini oluşturan, doğal kaynakların ve enerjinin optimum kullanımı ile optimum verimlilik alınan bir sistem olduğunu belirttiler.

Doç. Dr. Mikdat Şimşek, organik meyve yetiştiriciliği konusunda bilgiler verdikten sonra, meyvelerin insan sağlığı açısından önemini dile getirerek, bedensel ve zihinsel olarak sağlıklı toplumun yetişmesinde beslenmenin önemli olduğunu belirtti.

Diyarbakır'ın Eğil ilçesi organik badem yetiştiriciliğinin yapılmaya başlandığını belirten öğretim üyeleri, ayrıca bademin yanı sıra ceviz, incir ve antepfıstığı yetiştiriciliği açısından Eğil ilçesinin pilot bölgeler arasında bulundurularak teşviklerin yapılması gerektiğini söyledi.

Yrd. Doç. Dr. Zübeyir Türk de Eğil'de organik mercimek ve nohutun yapılmaya başlandığını ve piyasalarda Organik Eğil Mercimeği adı altında mercimeğin satılmakta olduğunu söyledi.

Yrd. Doç. Dr. Musa Büyük ise daha sağlıklı bir ürün elde edilmesi için bitki hastalık ve zararlılara karşı biyolojik mücadele yapılarak ulaşılabileceğini belirtti.

Güncelleme Tarihi: 24 Nisan 2015, 20:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER