Ortadoğu'da Sınırlar, Rejimler, Kürdistan ve Gelecek Tahayyülleri" Konferansı

Diyarbakır'da Mezopotamya Vakfı ve SAMER Vakfı işbirliğiyle düzenlenen konferansın sonuç bildirgesi açıklandı.

Ortadoğu'da Sınırlar, Rejimler, Kürdistan ve Gelecek Tahayyülleri
 Diyarbakır'da Mezopotamya Vakfı ve Siyasal ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (SAMER) Vakfı işbirliğiyle düzenlenen "Ortadoğu'da Sınırlar, Rejimler, Kürdistan ve Gelecek Tahayyülleri" konulu konferansın sonuç bildirgesi açıklandı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonunda 2 gün süren, akademisyen, yazar ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisinin katıldığı konferansın sonuç bildirgesini, Mezopotamya Vakfı Genel Sekreteri Prof. Dr. Mahmut Tuğrul açıkladı.

Tuğrul, ülkede sürdürülen çözüm sürecinin bölgede yaşanan gelişmeleri olumlu etkilediğini söyledi.

"Barış sürecini destekliyor, bu sürecin eşitlerin ve özgürlerin müzakere sürecine evrilmesini arzu ediyoruz" diyen Tuğrul, Kürtler Ortadoğu'da tayin edici rol üstlendiğini söyledi.

Tuğrul, "Tarihi süreçte Kürtlerin dirayetli şekilde vereceği karar, hem kendi geleceklerini hem de bölgenin geleceğini etkileyecek. Kürtler arasında ittifak önemlidir" diye konuştu.

Konferansta Kürt akademisyenlerin bir araya gelmelerinin anlamlı olduğuna işaret eden Tuğrul, ilerleyen süreçte daha geliştirilmiş konferans ve çalıştayların yapılmasının Kürt toplumu açısından verimli olacağını düşündüklerini sözlerine ekledi.
Güncelleme Tarihi: 07 Temmuz 2014, 16:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER