Otobüslerinin Koltuk Döşemeleri Yenileniyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, belediye otobüslerinin kirli, yırtık ve kullanılamaz hale gelen koltuk döşemelerini yeniliyor.

Otobüslerinin Koltuk Döşemeleri Yenileniyor
 Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı,2007 ve 2009 yılından beri kent merkezinde, 2014 yılından itibaren de ilçelerde hizmet vermeye başlayan belediye otobüslerinin koltuk döşemelerini yenilemeye başladı. Ulaşım Daire Başkanlığı'na bağlı Otobüs İşletme Makine Müdürlüğü'nde 2 Mayıs'tan bu yana yapılan yenileme çalışması kapsamında, kirli, yırtık ve kullanılamaz durumda olan koltuklar sökülerek, yeni süngerler ve kumaşlarla döşeniyor.

Ulaşım Daire Başkanlığı, 112 belediye otobüsünden 79'unun döşemesini değiştirmeyi, çalışmalarını da 20 Mayıs'ta tamamlamayı hedefliyor. Koltuk söküm ve döşeme yenileme işlemleri ilk etapta kent içi ulaşımı sağlayan araçlarda uygulanırken, daha sonra ilçe ve kırsal alana ulaşımı sağlayan toplum taşıma araçlarında uygulanması planlanıyor.


Çok Dili Levhalar Mahallelerde


Öte yandan Ulaşım Daire Başkanlığı, Büyükşehir Belediyesi hizmet sınırları içinde yer alan tüm mahallelerin adının Kürtçe ve Türkçe yazılı olduğu levhaların dikimine de başladı. Nisan ayında başlanan çalışma doğrultusunda, grup mahalle yollarına çok dili ve haritalı levhalar dikiliyor. Eylül ayı sonunda, Büyükşehir sınırları içinde yer alan tüm mahallelerin adlarını belirten levhaları dikme çalışmaları tamamlanmış olacak.


Duraklar Yerleştiriliyor


Bu arada toplu taşıma hizmetleri kapsamında Hani, BismilHazro, Çınar ve Silvanmahalle yollarına kırsal tipi 120 durak yerleştirdi. Diğer ilçelere de kırsal tipi durak yerleştirme işlemi önümüzdeki günlerde yapılacak.

Güncelleme Tarihi: 11 Mayıs 2015, 17:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER