Özel Halk Otobüsleri 65 Yaşı Takmıyor

Diyarbakır'da Özel Halk Otobüslerinin 65 yaş ve üzerindekilerden ücret alması şikayetlere sebep oluyor.

Özel Halk Otobüsleri 65 Yaşı Takmıyor
 Ülke genelinde 65 yaş ve üzerindekilerin topluma taşıma ücretlerinden ücretsiz yararlanırken, Diyarbakır'da ise belediye ye ait otobüsler ücret almazken, özel halk otobüsleri ücret almaya devam ediyor. Özel halk otobüsü sahipleri kendilerine her hangi bir tebligatın yapılmadığını öne sürerek ücret almaya devam ettiklerini söyledi.
30 Mart seçimlerine çok az bir zaman kala çıkarılan 65 yaş ve üzerindekilerin toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanmaları ile ilgili düzenleme, Diyarbakır'da Belediye Otobüsleri bu uygulamaya başladıkları halde, Özel Halk Otobüslerinin 65 yaş ve üzerindekilerden ücret alması şikayetlere sebep oluyor.

Gazetemize kadar gelen bazı vatandaşlar şikayetlerini dile getirerek "Özel Halk otobüsleri nedense bizden ücret istiyor, hükümetin bu konuda kararı olmasına rağmen ücret istemekte ısrar ediyorlar, bir iki özel halk otobüsü şoförüne sorduğumuzda, "Bize tebliğat yapılmadı, eğer belediye bizim kooperatifimize tebligat yaparsa, kooperatifimiz de bize duyurur, gereğini yaparız" dediler.
Bazı vatandaşlar ise, yine aynı şikayetleri dile getirirken: "Valiliğin Belediyeye, belediyenin Kooperatife" gerekli yazı yazması gerekir şeklinde ifade de bulundular. Belediye Otobüslerinde ise bu yeni uygulama hayata geçirildi, ancak burada da şoförler yasa gereği binenlerden kimliklerini göstermelerini istiyorlar, buda bazen zorluklara, kimliklerin ceplerden düşüp kaybolmasına sebep oluyor, bu yasadan yararlananlara bir"tanıtım kartı" verilmesi durumunda bu zorluğun ortadan kalkacağı da yine gazetemize kadar gelen vatandaşların istekleri arasında yer alıyor.
Güncelleme Tarihi: 28 Nisan 2014, 18:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER