Özpetek Diyarbakır'a Hayran Kaldı

Yönetmen Ferzan Özpetek, 'Kemerlerinizi Bağlayın' filminin galası için Diyarbakır'a geldi.

Özpetek Diyarbakır'a Hayran Kaldı
 Yönetmen Ferzan Özpetek, 'Kemerlerinizi Bağlayın' filminin galası için Diyarbakır'a geldi. Gala öncesi Cemil Paşa Konağı'nda gazetecilerle bir araya gelen Özpetek, sinemanın kültürlerin ve şehirlerin tanıtımına büyük katkısının olduğu söyledi. Diyarbakır'da sinemanın çok desteklenmesi gerektiğini anlatan Özpetek, buraya geldiği için çok heyecanlandığını belirtti. Şehrin tarihi ve turistlik yerlerini gezen Özpetek, Diyarbakır'a hayran kaldı.
Kahvaltıda Özpetek'le bir araya gelen Diyarbakır Büyükşehir Eş Başkanı Gültan Kışanak ise Diyarbakır'ı kapağı açılmamış bir hazine olarak gördüklerini belirtti. Kışanak, "Bizim bunu gün yüzüne çıkartmamız gerekiyor. İnanılmaz bir tarihi birikimi var. 33 medeniyete ev sahipliği yapmış 8 bin yıllık Kent yaşamını sürdüğü ender bir kente yaşıyoruz. Ancak biz bunu yeteri kadar anlatabildik mi? Doğrusu bu sorunun cevabını veremiyoruz. Çok seviyoruz Diyarbakır'ı, belki kıskanmak için paylaşmak için kıskanıyoruz. Ama paylaşırsak çoğalacağına da inanıyoruz. Onun için biz Diyarbakır'ı bütün dünyayla paylaşmak istiyoruz." diye konuştu. 

Bu filmin galasının Diyarbakır'a yapabilecek en güzel katkılardan birisi olduğunu ifade eden Kışanak, bundan sonra katkıların devam edeceğini söyledi. Kışanak, "Biz Diyarbakır için kültür elçileri arıyorduk. Bizim aramamıza kalmadan bir elçi bulduk. Kentin tanıtımına katkı sunacak ve şehrin tüm güzelliklerini tüm dünyaya duyuracak böylesi bir çalışmaya ihtiyacımız vardı. İnanıyorum bundan sonra el birliğiyle çoğaltacağız. Surları ve Hevsel Bahçelerini Dünya Kültür Miras Listesine kalıcı olarak yazacağız. Hep beraber bu güzelliği yaşayacağız." ifadelerini kullandı. Daha sonra yönetmen Özpetek ve beraberindekiler şehrin tarihi ve turistlik yerlerini gezdi.
Güncelleme Tarihi: 29 Nisan 2014, 19:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER