Paylaştığın senindir, sakladığın değil!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Aram Tigran Kent Konservatuarı Sinema Bölümü eğitmenlerinden yönetmen Zeynel Doğan’ın Şengal için hazırladığı kamu spotu için sanatçılar kamera karşısına geçti....

 Ezidiler günde üç kez güneşe döner, dua ederler.

Belki de insan soyunun şimdiye kadar söylediği en güzel dualar onlarındır.

Onbinlerce Ezidi göç yollarında…

Şengal’e bir ses ver…

Ezidi felsefesinde düşmanlık ve kin yoktur. 72 fermanın sonunda kalplerindeki ışığı yitirmeyen Ezidilerin tanrısı Azda intikam peşinde koşan bir Tanrı değil. 

Katliamdan sonra bir Ezidi şeyhi şöyle der “Güneşi Öldüremezsiniz” Ezidi halkının bize ihtiyacı var.

Paylaştığın senindir, sakladığın değil…

Bu sözler IŞİD’in yaptığı katliamın ardından Şengal’den göç etmek zorunda bırakılan Ezidi halkına destek için duyarlılık çağrısı yapan sanatçılara ait. Aralarında Engin Günaydın, Bennu Yıldırımlar, Meltem Cumbul, Gürgen Öz ve Tülin Özen’in de bulunduğu 35 sanatçı Ezidi halkı için kamera karşısına geçti. Türkiye’ye sığınan ve sayıları 30 bini aşan Ezidiler için bölge belediyeleri ve sivil toplum örgütlerinin kampanyaları devam ederken, Ezidiler'in bu durumuna dikkat çekmek için çoğunluğunu sinema oyuncularının oluşturduğu sanatçılar duyarlılık çağrısında bulundu. "Şengal’e Ses Ver" sloganıyla hazırlanan kamu spotundaki en önemli vurgu “Paylaştığın senindir, sakladığın değil” oldu.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Aram Tigran Kent Konservatuarı Sinema Bölümü eğitmenlerinden yönetmen Zeynel Doğan’ın kamu spotu için kamera karşısına geçen diğer isimler şunlar: Cengiz Bozkurt, Şebnem Sönmez, Özgür Çevik, Bihter Özdemir Dinçel, Bülent Emrah Parlak, Melih Selçuk, Tilbe Saran, Engin Günaydın, Ayça Damgacı, Şevket Çoruh, Janset Paçal, Ezel Akay, Şevval Sam, Özcan Alper, Hüseyin Karabey, Yıldırım Türker, Burak Tamdoğan, Devin Özgün Çınar, Ersin Korkut, Hamdi Kahraman, Gizem Soysaldı, Jülide Kural, Nazmi Kırık, Nur Sürer, Şebnem Hassanisoughi, Orhan Alkaya ve Özlem Çınar.

Güncelleme Tarihi: 23 Eylül 2014, 19:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER