PKK'nın Kaçırdığı Uzman Çavuş Serbest Bırakıldı

Diyarbakır-Bingöl karayolunda yol kapama eylemi sırasında PKK tarafından kaçırılan uzman çavuş serbest bırakıldı.

PKK'nın Kaçırdığı Uzman Çavuş Serbest Bırakıldı
 Diyarbakır-Bingöl karayolunda yol kapama eylemi sırasında PKK tarafından kaçırılan uzman çavuş serbest bırakıldı. Lice Kaymakamlığı'na uzman çavuşu teslim eden İHD Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici, uzman çavuşun serbest bırakılmasının Öcalan'ın çağrısı üzerine gerçekleştiğini söyledi.
PKK, Diyarbakır'ın Hani ilçesinde 27 Mayıs'ta aracını yaktıktan sonra kaçırdığı Uzman Çavuş İlhan Çalışkan'ı serbest bıraktı. Aralarında BDP İl Eş Başkanı ZÜBEYDE ZÜMRÜT, İHD Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici ile bazı sivil toplum örgüt temsilcilerinin de yer aldığı heyet, PKK'dan teslim aldıkları Uzman Çavuş Çalışkan'ı Lice Kaymakamlığı'na teslim etti.

Kaymaklık çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan heyet, uzman çavuşun Öcalan ile KCK'nın çağrıları üzerine serbest bırakıldığını belirtti. PKK'dan teslim aldıkları uzman çavuşun sağlık durumunun çok iyi olduğunu söyleyen İHD Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici, Uzman Çavuş İlhan Çalışkan'ın hiçbir sorun yaşamadığını söyledi. Çalışkan'ın ayrılırken PKK'lılara teşekkür ettiğini ifade eden Bilici, "Uzun süreden beri PKK tarafından alıkonulan bir uzman çavuş vardı ve biz bugün bir heyet oluşturarak, Diyarbakır'dan geldik ve uzman çavuşu aldık ve Lice Kaymakamlığı'na teslim ettik. Sağlığı, morali yerinde, herhangi bir problemi yok. Sivil toplum örgütleri olarak öteden beri bu coğrafyaya barışın, huzurun ve özgürlüklerin egemen olması için mücadele ettik. Biz bu mücadelemizi sürdüreceğiz. Biz buradaki kurumlar olarak, serbest bırakılan uzman çavuşla detaylı sohbet ettik. Çok rahat ortamda kitap okuduğunu, sağlığının yerinde olduğunu, kendisine bakıldığını kendisi ayrılırken hatta oradakilere teşekkür etti. Yine şunu tekrar belirtmek isterim ki, bizler bu sürecin sağlıklı şekilde yürümesini istiyoruz. Süreci kesintiye uğratacak hiçbir adımın atılmamasını istiyoruz. Kuşkusuz en büyük görev de devlete düşüyor. Devlet de yapmaması gereken adımlardan vazgeçmesi gerekir. Nedir bunlar; güvenlik barajları, kalekolların durdurulması gerekir. Bu sürecin yasal zeminde ilerlemesinin koşullarının oluşturulması gerekir. Koruculuğun kaldırılması gerekir. Yani geçmişte savaşı çağrıştıracak, buna hizmet edecek adımların atılmaması gerekir. Atılacak adımlar, demokrasiye, eşitliğe, özgürlüğe, insan haklarına hizmet edecek olan adımların atılması gerekir. Tabii ki sürecin yasal zeminde Sayın Öcalan'la eşit koşulda oluşturulup, adımların derhal atılması gerekir. Süreç bildiğiniz gibi aslında öyle her şey dört dörtlük yolunda değildir arkadaşlar. Çok ciddi sıkıntılar bizi bekliyor. Adımlar atılmazsa, karakolların inşası durmazsa, güvenlik barajlarının yapımı durdurulmazsa, koruculuk aynı şekilde devam eder, süreç yasal zemine oturtulmazsa hiçbirimizin tasvip etmediği gelişmeler olabilir. Biz bunu istemiyoruz" dedi.

BDP Diyarbakır İl Başkanı ZÜBEYDE ZÜMRÜT ise, "Eğer başlatılan süreçle birlikte hala karakollar yapılıyorsa Kürt halkının ve bölge halkının buna inanmadığını bir kez daha Lice halkı gösterdi. Dolayısıyla biz buradan AKP'nin bu sürece çok ciddi yaklaşması gerektiğini söylüyoruz. Eğer AKP sürece ciddi yaklaşıyorsa başta bu halka ve önderliğe karşı ciddi olması gerekir" diye konuştu.

Zümrüt, askerin serbest bırakılmasının Öcalan'ın çağrısı üzerine olduğunu da söyledi. - DİYARBAKIR
Güncelleme Tarihi: 21 Haziran 2014, 20:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER