PKK'nın Serbest Bıraktığı 15 Yaşındaki Çocuk Eylem Yapan Annelerle Buluştu

PKK’nın serbest bıraktığı 15 yaşındaki Y.A., oturma eylemi yapan anneleri ziyaret etti.

PKK'nın Serbest Bıraktığı 15 Yaşındaki Çocuk Eylem Yapan Annelerle Buluştu
 PKK'nın serbest bıraktığı 15 yaşındaki Y.A., oturma eylemi yapan anneleri ziyaret etti.
Şırnak'tan Diyarbakır'a annesi Şehrivan Aşan ve babası Tahir Aşan'la birlikte gelen 15 yaşındaki Y.A., Dağkapı Meydanı'nda eylemlerini sürdüren aileleri ziyaret etti. Buluşmada gözyaşlarını tutamayan anneler fenalık geçirdi. Ziyaret sırasında konuşan Y.A.'nın annesi Şehrivan Aşan, "Çocuğum 3 aydır yok, çok pişman olmuş, çok kötü bir halde. Allah hepsine yardım etsin, annelerle buluşmaya geldik. Ama çocuğum korktuğu için gelemedi. Çok zayıflamıştı ve halen üzerinde o korku var, bir an önce toparlanması lazım" dedi.

ANNELER GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Osman Baytok'un annesi Zeynep Baytok, bu olayın ardından bir kez daha umutlandıklarını söyledi. Baytok, "Bugün bizim çocuklarımız da gelsin artık. Ne mutlu diyorum o anneye gözü aydın. İnşallah çocuklarımız da gelir, umarım bizim çocuklarımızı da bırakırlar. Allah aşkına perişan olduk. Ben Osman'ımı istiyorum lütfen evladım gelsin artık" dedi.

"EVLATLARIMA SARILMAK ONLARIN KOKUSUNU HİSSETMEK İSTİYORUM"

Hayriye Neslihan ve Perihan Gözlügül'ün annesi Bedriye Gözlügül ise bütün çocukların bir an önce gelmesini istedi. Gözlügül, "Öncelikle çocuğu gelen ailenin gözü Aydın olsun. İnşallah dilerim Allah'tan buradaki ailelerin hepsi evlatlarına kavuşur. Biz onlar adına çok mutlu olduk. Çocuğu gelen adına Sevindik ama kendimize halen üzülüyoruz. Biran evvel biz de çocuklarımızı istiyoruz, bizim de bayramımız olsun büyük küçük demesinler ciğerimizdir 23 de olsa 25 de olsa biz evlatlarımıza kavuşmak istiyoruz. Mutluluğu biz de yaşamak istiyoruz, evlatlarıma sarılmak istiyorum, onların kokusunu hissetmek istiyorum. Allah rızası için bütün yetkililere sesleniyorum kimin elinden ne geliyorsa elini taşın altına koysun, bu mutluluğu bizden esirgemesinler, mübarek Ramazan ayının hürmeti için evlatlarımıza kavuştursunlar yaş ayrımı yapmadan bir an evvel onlarla olmak istiyorum. Buradan evlatlarıma sesleniyorum kızım ben sizi çok özledim sarılmak istiyorum size, beni burada bırakmayın gelin artık, gelmeden gitmiyorum, acıyın, gelin sizi bekliyorum" diye konuştu. - DİYARBAKIR
Güncelleme Tarihi: 21 Haziran 2014, 20:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER