RTÜK Başkanı’ndan Kışanak’a ziyaret

“Seçim Dönemi ve Medya Seminerleri”nin beşincisine katılmak üzere Diyarbakır’a gelen Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Prof. Dr. Davut Dursun ile RTÜK Üyeleri, Eş Başkanımız Gültan Kışanak’ı ziyaret etti....

RTÜK Başkanı’ndan Kışanak’a ziyaret
 Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Prof. Dr. Davut Dursun, Üst Kurul Üyeleri Ali Öztunç, Ersin Öngel, Süleyman Demirkan ile Diyarbakır Bölge Temsilcisi Burhan Öztürkçü, bugün Büyükşehir Belediyemizi ziyaret ederek, Eş Başkanımız Gültan Kışanak’la görüştü.

Diyarbakır, Adıyaman, Batman, Gaziantep, Mardin, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Kilis, Malatya, Bingöl, Bitlis, Elazığ, Hakkari, Muş, Dersim, Van, Hatay, Maraş ve Osmaniye illerinde yayın yapan tüm radyo ve televizyon temsilcilerinin katılacağı “Seçim Dönemi ve Medya Seminerleri”nin beşincisine katılmak üzere Diyarbakır’a geldiklerini belirten RTÜK Başkanı Prof. Davut Dursun, gelmişken belediyeyi de ziyaret etmek istediklerini söyledi.

Belediye çalışmaları hakkında kısaca bilgi veren Eş Başkan Gültan Kışanak ise 15 yılda kent merkezinde önemli kentsel hizmetlerin yürütüldüğünü, bu dönemde ise İstanbul’un 3 katına eşit olan 15 bin kilometrelik bir alana hizmet götürmekle yükümlü olduklarına dikkat çekti. Kent merkezinde 1 milyon kişinin yaşadığını ifade eden Kışanak, köye dönüşleri teşvik ettiklerini, 950 köye ve yüzlerce mezraya altyapı götürmeye çalıştıklarını belirtti.

‘RTÜK herkese eşit süre ayırsın’

Medyanın seçmen ve oy geçişleri üzerindeki etkisine ilişkin ellerinde bir veri olmadığına işaret eden Kışanak, ancak medyanın popülarite yarattığını ve siyasette son derece etkili olduğunu kaydetti. Seçim döneminde RTÜK’ün adil yayıncılığı sağlaması ve herkese eşit süre ayırması gerektiğini vurgulayan Kışanak, çocuk istismarı, kadına yönelik şiddet vb. konularda sıkı bir denetim yapılması gerektiğini sözlerine ekledi.

RTÜK Başkanı Prof. Dr. Davut Dursun ise YSK’nin mutlak eşitlik olamayacağına ilişkin değerlendirmesi olduğunu; ama yayın kuruluşlarının bir partinin yayın organı gibi hareket etmesinin de kabul edilemeyeceğini söyledi. Dursun, seçim dönemlerinde özel radyo ve televizyonların TRT gibi yayın yapmasının istenmesi nedeniyle sıkıntı yaşandığını kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 27 Mart 2015, 16:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER