RUH HASTALARINA FUTBOL MÜSABAKASI

Diyarbakır Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi’ne bağlı Toplum Ruh Sağlığı Merkezi bünyesinde tedavi gören hastalar ve hastane yöneticileri arasında futbol müsabakası düzenlendi.  

RUH HASTALARINA FUTBOL MÜSABAKASI
9 Mayıs 2011’den bu yana Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi bünyesinde hizmet veren Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Şizofreni, Psikotik bozukluk ve Bipolar Afektif bozukluk gibi kronik ruhsal rahatsızlığı olan hasta ve hasta ailelerine hizmet vermeye devam ediyor. Merkezde 450 kayıtlı hasta mevcut olup Toplum Ruh Sağlığı Merkezlerinin temel hedefi, hastaların ailesi ve yakınlarının yanında toplum ile iç içe yaşamını sürdürebilmelerini sağlıyor.
 
Toplum Ruh Sağlığı Merkezi hastaların tedavisi adına hastalar ve Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi yöneticilerinin de aralarında futbol müsabakası düzenledi. Müsabakaya, Selahddin Eyyubi Devlet Hastanesi Yöneticileri, Başhekim Yrd. Cebrail Sınır, Başh.Yrd. Murat Acar, İdari Ve Mali Hizmetler Müdürü Ahmet Eliaçık, Hastane Müdür Yardımcıları, Sosyal Hizmet Uzmanı Yasin CANTEMUR ve Psikolog Şeyhmus BOĞA ile Hastanemize bağlı faaliyet gösteren Toplum Ruh Sağlığı Merkezine kayıtlı Şizofren hastalar katıldı.  Müsabakalar hastaların 12-10 üstünlüğüyle tamamlanırken müsabaka sonrasında tüm futbolcular ve taraftara tatlı dağıtımı yapıldı.
 
Müsabaka sonrasında açıklama yapan Diyarbakır Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Şenol Gedik, özellikle toplum temelli ruh sağlığına geçiş anlamında Toplum Ruh Sağlığı Merkezlerinin önemine vurgu yaptı. Gedik, “Hastanemiz bünyesinde açılan Toplum Ruh sağlığı Merkezinin Bölgenin en büyük merkezlerinden birisi olduğunu, merkezimizin en büyük amacının hastalıkla beraber sosyal geri çekilme ile birlikte toplumdan soyutlanan hastalarımızı bu tür etkinliklerle topluma geri kazandırmak. Toplum ruh sağlığı bölümünde tedavi gören psikiyatri hastalarına moral vererek bu tür etkinlikleri yapmaktayız ve çok güzel verim alıyoruz hepsi birer kültür hazineleridir uyum içerisinde etkinlikler yapmaktayız her zaman bu tür etkinlikleri yapacağız spor kardeşliktir dostluktur güzelliktir bu güzelliği örnek olsun. Hastalarımızın aileleride bu yaptığımız etkinliklerden dolayı çok memnun kalıyorlar” dedi.
Ayrıca sporun önemine vurgu yapan Hastane Başhekimi Op.Dr .Şenol GEDİK, Sporun bu hastalar için gerek ruhsal gerekse fiziksel anlamda büyük bir moral kaynağı olduğunu belirterek, asla hastalarımızı dışlamamalıyız kendi sorunlarımıza nasıl eğilim yapıyorsak öylede hastalarımızın sorunlarına da eğilim yapmalıyız inşallah ileriki günlerde güzel etkinliklere devam edeceğiz moral ve motivasyonlarının arttığını dile getirdi.
HABER.YILMAZ ACU
Güncelleme Tarihi: 06 Haziran 2016, 12:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER