Sağlıkçılardan TİS Tepkisi

Diyarbakır'da sağlık emekçileri 2013 yılında hükümet ile Memur-Sen arasında imzalanan Toplu İş Sözleşmesi'ne tepki gösterdi.

Sağlıkçılardan TİS Tepkisi
 Dağkapı Selahaddin Eyyübi Devlet Hastanesi bahçesinde yapılan basın açıklamasına Diyarbakır Tabip Odası, Diş Hekimleri Birliği, SES, Dev-Sağlık İş, Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği ve Türk Medikal Radyoteknoloji Derneği Diyarbakır Şubesi yönetici ve üyeleri katıldı.
Grup adına basın açıklaması yapan SES Diyarbakır Şubesi Eşbaşkanı Ramazan Kaval, Toplu İş Sözleşmesi'ne tepki göstererek, 2015 bütçesinden hakları olan ücreti almak için mücadele edecekleri belirtti.

Memur-Sen'in sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin ücretlerine, hükümetin önerisinin bile altında bir imza attığını belirten Kaval,"Günün yirmi dört saati gece ve gündüz demeden insanların sağlığı için mücadele eden sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin ücretleri Memur-Sen yüzünden erime tehdidi ile karşı karşıya kalmıştır" şeklinde konuştu.

Maaş zammı ve bordrolarda yer alan göstergelerdeki değişikliklerin de insanca yaşanacak ücret anlayışından uzak olduğunu dile getiren Kaval, "Açıklanan açlık ve yoksulluk sınırları ile kamu emekçilerinin maaşlarını kıyasladığımızda, ne yazık ki maaşlarımızın bu sınırların çok çok altında kaldığını görmekteyiz. Kamu emekçilerine bu düzeyde maaş dayatılmasını kabul etmemiz mümkün değildir" dedi.

Ücretlerin iyileştirilmesi ve ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması için yürüttükleri mücadeleye devam edeceklerinin altını çizen Kaval sözlerine şöyle devam etti:

"Toplu sözleşme masasında 'zat-ı şahaneleri' diyerek övgüler dizdiği bakanla yan yana oturup, kamu emekçilerini karşılarına almakta tereddüt etmeyen Memur Sen'in yalan yanlış bilgilerle kamuoyunu yanıltmaya çalışmasına izin vermeyeceğiz "
Güncelleme Tarihi: 15 Temmuz 2014, 18:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER