SAVCILIK GÜLYAN KIŞANAK İÇİN 32.5 YIL HAPİS İSTEDT

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında, 2016 yılının Ekim ayında tutuklanan Gültan Kışanak hakkında 240, Kasım ayında tutuklanan Sebahat Tuncel için de 145 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı. 'Terör örgütü kurma ve yönetme', 'kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmamak' ve 'örgüt propagandası yapmak' suçlarından haklarında dava açılan Kışanak ve Tuncel'in güvenlik gerekçesiyle Malatya'da yargılandığı davanın 9. ‘cu duruşması görüldü.

SAVCILIK GÜLYAN KIŞANAK İÇİN 32.5 YIL HAPİS İSTEDT
 Malatya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya Kışanak ve Tuncel’in avukatları katıldı. Tutuklu yargılanan Tuncel ve Kışanak, duruşmaya katılmadı.

Sanık avukatlarından Cihan Aydın yaptığı savunmasının ardından mahkeme heyeti, mütalaasını sunması için savcıya söz verdi. Mahkemeye mütalaasını sunan Savcı, Kışanak için ‘örgüt yöneticiliği’ ve ‘örgüt propagandası’ yapmak suçundan 32.5 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti.

Kışanak ve Tuncel’in yargılandığı dosyada mahkeme heyetinde sürekli değişiklik yapılmış, 9 celse boyunca 15 farklı yargıç duruşmaya çıkmıştı. Gültan Kışanak ve Sebahat Tuncel 9 celseden bu yana mahkeme önünde ifade vermek istemelerine rağmen bu talep kabul edilmedi. Kışanak ve Tuncel 3 Kasım 2017 tarihinden bu yana SEGBİS sistemini de kabul etmiyor. Gültan Kışanak 30 Ekim 2016 tarihinden beri Kandıra F tipi cezaevinde tutuklu bulunuyor.

Kaynak: TİGRİS HABER

Güncelleme Tarihi: 13 Temmuz 2018, 19:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER