Şehit Annesi: Daha Çok Analar Ağlar, Daha Çok Canlar Yakarsınız

iyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde PKK'lıların düzenlediği roketatarlı saldırıda şehit olan polis memuru Arif Demir'in annesinin feryadı yürekleri dağladı.

Şehit Annesi: Daha Çok Analar Ağlar, Daha Çok Canlar Yakarsınız
 Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde PKK'lıların TOMA aracına düzenlediği roketatarlı saldırıda şehit olan polis memuru 26 yaşındaki Arif Demir için Diyarbakır'da düzenlenen uğurlama törenine katılan annesi Saliha Demir, "Arif'im bunu hak etmedi. Daha çok analar ağlar, daha çok canlar yakarsınız. Kardeş, kardeş yaşayın"dedi.

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde dün akşam saatlerinde PKK'lıların ateşe verdiği bir kepçeyi söndürmeye giden TOMA aracına PKK'lıların düzenlediği roketatarlı saldırıda şehit olan polis memuru Arif Demir için bugün Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nde uğurlama töreni düzenlendi. Törene Vali Hüseyin Aksoy, 7'inci Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, kamu müdürleri, emniyet personeli ile şehidin yakınları katıldı. Tören alanına güçlükle getirilen şehidin annesi Saliha ile babası Ramazan Demir'in feryatları yürek dağladı. Vali Hüseyin Aksoy ile 7'inci Kolordu Komutanı İbrahim Yılmaz şehit polis memurunun anne ve babasının yanına giderek taziyelerini iletti. Şehit Demir'in annesi Saliha Demir Vali Aksoy'a, '"BurasıDiyarbakır hepimiz kardeşiz. Kardeş, kardeş yaşayın" diyerek feryat etti. Şehit polis memuru Arif Demir'in ambulanstan alınan cenazesi katafalka bırakılarak özgeçmişi okundu. 2013 tarihinde Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde görev yapan Demir'in 20 Haziran 2015 tarihinde Silvan İlçe Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Büro Amirliği'ne kendi isteğiyle tayin olduğu belirtildi.

Törende konuşma yapan Diyarbakır Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, "Şehit polis memuru Arif Demir'in Silvan'da yolu kapatarak ateşe veren halkımızın can ve mal güvenliğine zarar veren hainlere müdahale esnasında bölücü terör örgütü mensuplarının kalleşçe roketli saldırı sonucu şehit düşmüştür. Uğruna can verdiğimiz bu devlet ve vatan inanıyorum ki sonsuza kadar baki kalacaktır. Dün kutsal değerlerimiz uğruna milletimizin huzuru ve refahı için hiç düşünmeden canını feda eden Arif Demir kardeşimiz al bayrağımıza sarılı vaziyette en yüksek mertebeye erişmiş bulunmaktadır" dedi.

'ZEHİR OLDU DİYARBAKIR SANA'

Duaların okunmasının ardından şehit Arif Demir'in cenazesi katafalktan alındığı sırada annesi Saliha Demir, "Arif'im bunu hak etmedi. Daha çok analar ağlar, daha çok canlar yakarsınız. Kardeş, kardeş yaşayın. Yavrumu elimden aldılar. Tabutların içine koydular seni Arif'im. Zehir oldu Diyarbakır sana Arif'im" diyerek gözyaşları döktü. Şehit polis Demir'in tabutu daha görev arkadaşlarının omzunda taşında. Şehit Demir'in cenazesi daha sonra toprağa verilmek üzere uçakla memleketi Konya'ya gönderildi.

Güncelleme Tarihi: 12 Kasım 2015, 13:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER