Şehit Polisler Memleketlerine Uğurlandı

Diyarbakır’da meydana gelen trafik kazasında şehit olan 3 polis memurunun cenazesi memleketlerine uğurlandı.

Şehit Polisler Memleketlerine Uğurlandı
 Diyarbakır'da meydana gelen trafik kazasında şehit olan 3 polis memurunun cenazesi memleketlerine uğurlandı.
Bugün öğlen saatlerinde görev dolayısıyla Mardin'e gitmek için yola çıkan Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Koruma Şube Müdürlüğü'nde görevli 3 polis memuru, geçirdikleri trafik kazası sonucu hayatını kaybetti. Şehit polis memurları için Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nde tören düzenlendi. Törene Diyarbakır Valisi Cahit Kıraç, Diyarbakır Emniyet Müdürü Dr. Halis Bögürcü, askeri erkan, eski Devlet Bakanı Salim Ensarioğlu ve şehit polislerin mesai arkadaşları katıldı.

Şehit olan polislerin cenazelerinin bulunduğu tabutların tören alanına gelmesi ile aileler sinir krizi geçirdi. Şehit polis Ahmet Yıldırım'ın küçük çocuğunun, babasının fotoğrafını öpmesi, duygusal anlar yaşattı.

Törende şehit polis memurlarının özgeçmişlerinin okunmasının ardından Diyarbakır Emniyet Müdürü Halis Böğürcü, yaptığı konuşmada, "Görevli bulundukları araçla karışmış oldukları trafik kazasında olay yerinde şehit olan polis memurları Ahmet Yıldırım Ömer Mercimek ve Sıtkı Kara'yı son yolculuğuna uğurlamak için burada bulunmaktayız. Halkımıza hizmet etmeye ve kutsal mesleğin infazı için her türlü her şartta görevimizi yerine getirmeye yemin ettiğimiz elin bir trafik kazası sonucu kaybetmenin acısı hepimizin yüreğinin derinliklerinde hissedilmektedir. 3 gencecik meslektaşımızın vatan evladımızı kaybettik. Acımız sonsuzdur. Bizler kendi canımızdan ve acımızdan çok halkımızı düşüneceğimize söz vermişiz. Mal can ve ırz güvenliği için yemin etmiş ve şerefli bir teşkilatın mensuplarıyız. Merhum polislerimize Allahtan rahmet ve ailelerine baş sağlığı diliyorum" dedi.

Konuşmaların ardından şehit polis Ahmet Yıldırım'ın naaşı karayoluyla memleketi Adıyaman'a, şehit polis Ömer Mercimek'in naaşı karayoluyla memleketi Kahramanmaraş'a ve şehit polis Sıtkı Kara'nın naaşı ise helikopterle memleketi Burdur'a gönderildi. - DİYARBAKIR
Güncelleme Tarihi: 16 Ağustos 2014, 21:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER