Silvan son durum 500 ev harabeye döndü!

SİLVAN'da sokağa çıkma yasağı ile süregelen ve 12'inci gününde sona eren operasyonlar boyunca, kurşunların isabet etmediği tek bir ev ve işyeri kalmadı, yaklaşık 500 ev kullanılamaz hale geldi.

Silvan son durum 500 ev harabeye döndü!
 DİYARBAKIR Silvan'da süren operasyon 12. gününde sona erdi. PKK'lıların açtığı hendeklerin kapatılması için Tekel, Mescit ve Konak mahallelerinde sokağa çıkma yasağı ilan edilmesi ile başlatılan operasyonda, güvenlik güçleri ve PKK'lıların çatışması sonrası evler kullanılamaz hale geldi, kente elektrik ve su verilemediği bildirildi.

Bombaların patladığı mahallelerde neredeyse kurşunların isabet etmediği tek bir ev ve işyeri yok. Muhtarların ilk tespitlerine göre çatışma sırasında 500 civarında ev kullanılamaz hale geldi.

KANALİZASYON BORULARI BİLE PATLADI

Sokak ve caddeler hendeklere yerleştirilen el yapımı bombaların patlatılması nedeniyle savaş enkazı gibi. İlçenin altyapısı çöktü, elektrik, su verilemiyor. Kanalizasyon boruları da patladı.



"YÜZLERCE KİŞİ EVSİZ KALDI"

Tekel, Mescit ve Konak mahallelerinde evsiz kalanların büyük bölümü yakınlarının yanına sığındı. Tekel Mahallesi Muhtarı Süleyman Ayrıç "Evimin pencere ve duvarları patladığı için geceyi sanki mağarada geçirdim. Dondum. Yüzlerce kişi evsiz kaldı" dedi.

"YÜZLERCE FAKİR İNSAN EVSİZ KALDI"

Konak Mahallesi Muhtarı Nedim Çetinkaya ise "Tahribatın boyutu çok büyük, kelimelerle ifade edemiyoruz. Yüzlerce fakir insan evsiz kaldı, birçoğunun evini onaracak parası yok. Halkımız bunu hak edecek ne yaptı?" diye konuştu.

VATANDAŞLARA TERÖR TAZMİNATI ÖDENECEK

Silvan Kaymakamlığı'nın oluşturduğu hasar tespit komisyonu ise bugün hasar tespit çalışmalarına başlayacak. Ev ve işyerleri zarar gören vatandaşlara terör tazminatı ödenecek.

İşte Silvan'dan çarpıcı kareler:




Güncelleme Tarihi: 16 Kasım 2015, 11:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER