Silvan'da Figen Yüksekdağ'ın bulunduğu gruba ateş açıldı

Silvan'da Figen Yüksekdağ'ın da bulunduğu grubun yasağın sürdüğü mahalleye girişine güvenlik güçleri izin vermedi. Tartışma sırasında çevreden ateş açılırken gruptaki bir kadın vuruldu.

Silvan'da Figen Yüksekdağ'ın bulunduğu gruba ateş açıldı
 Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde 11 gündür devam eden sokağa çıkma yasağının kaldırılması amacıyla yürüyüşe geçen ve aralarında HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın da bulunduğu grubun yasağın sürdüğü mahalleye girişine güvenlik güçleri izin vermedi. Çıkan olaylar sırasında grupta bulunanlardan Üstün Güneş adlı kadın göğsüne isabet eden kurşunla ağır yaralandı.

Silvan'da sokağa çıkma yasağı bugün 11'inci gününe girerken, aralarında HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ile bazı milletvekillerin de bulunduğu kalabalık bir grup, Silvan Belediyesi önünde toplandı. Buradan operasyonların devam ettiği bölgeye yürüyen grup sokağa çıkma yasağı uygulanan Konak Mahallesi'nin belirle bir kesimine kadar girdi. Bu sırada polis ve askerler grubun önüne keserek güvenlik gerekçesiyle daha ileriye gitmelerine izin vermedi. Bu sırada HDP'lilerle güvenlik güçleri arasında tartışma çıktı.

AĞIR YARALANDI

Tartışma sırasında çevreden ateş açılırken, paniğe kapılan gruptakilerin büyük bölümü yere yattı. Silah seslerinin kesilmesinin ardından grupta bulunan 40 yaşındaki Üstün Güneş adlı kadın isabet eden bir kurşunla ağır yaralandı.

Güneş, bölgede bulunanlar tarafından Silvan Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

AYRILMAYINCA POLİS MÜDAHALE ETTİ

Silah seslerinin kesilmesinin ardından HDP Eş Genel Başkanı Figan Yüksekdağ, bu olayla ilgili sokak başında bulunan askerlerle uzun süre tartıştı. Tartışma sırasında arkadan gelen polis ekipleri de askerlerle tartışan ve aralarında Yüksekdağ'ın da bulunduğu grubun bölgeden ayrılmalarını istedi.

Grubun ayrılmaması üzerine güvelik güçleri gaz bombası ile müdahale edildi. Yaşanan olayların ardından grupta bulunan bazı kişiler polis tarafından gözaltına alındı.

YÜKSEKDAĞ VE VEKİLLERİ KAYMAKAM UZAKLAŞTIRDI

Gazdan etkilenen Figen Yüksekdağ ve milletvekillerine, çevredeki yurttaşlar yardımcı olup limon verdi.

Bu sırada olay yerine gelen Silvan Kaymakamı Murat Kütük, HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ve milletvekilleri ile korumalarını alarak bölgeden uzaklaştırdı.

Silvan'ın Tekel, Mescit ve Konak mahallelerinde sürdürülen operasyonlar ise devam ediyor.

Polis müdahalesiyle birlikte arbede yaşandı, HDP'liler Figen Yüksekdağ'ı korumak isterken yere yatırdı.

Güncelleme Tarihi: 13 Kasım 2015, 19:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER