Sivil Toplum Temsilcileri: Roboski Katliamının Sorumlusu AKP İktidarı

Diyarbakır’da onlarca sivil toplum kuruluşunu bünyesinde bulunduran KESK Şubeler Platformu, Roboski Anıtı önünde basın açıklaması yaparak, olayın faillerinin bulunmasını istedi.

Sivil Toplum Temsilcileri: Roboski Katliamının Sorumlusu AKP İktidarı
 

Diyarbakır’da onlarca sivil toplum kuruluşunu bünyesinde bulunduran KESK Şubeler Platformu, Roboski Anıtı önünde basın açıklaması yaparak, olayın faillerinin bulunmasını istedi. Açıklamada, Roboski katliamının planlı ve programlı gerçekleştirildiği ve sorumlusunun AK Parti iktidarı olduğu vurgulandı.

Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde bulunan Roboski Anıtı önünde bir araya gelen platform üyeleri ortak basın açıklaması yaptı. Açıklamada, 28 Aralık 2011 tarihinde yaşamlarını idame ettiren ve okul harçlıklarını çıkarmak için kaçakçılığı meslek edinmek zorunda bırakılan insanların bedeninin bombalarla parçalandığı belirtildi. Aradan 3 yıl geçmesine rağmen sorumluların yargılanmadığı hatırlatılan açıklamada, "Açılan soruşturmalara takipsizlik kararı verilerek kapatılmıştır. Meclis'te kurulan komisyonlar ise olayın üstünü kapatarak katliamı örtbas etmiştir. Tüm bunların tek açıklaması olabilir. O da planlı, programlı gerçekleştirilen bu katliamın sorumlusu AKP iktidarıdır. Aksi halde sorumlular yargılanıp çoktan mahkum olurdu." denildi.

Roboski’nin bir bellek olduğu ve bunu unutanların insanlığından şüphe edilmesi gerektiği vurgulanan açıklamada şöyle denildi: "Roboski’de yaşamını yitirenlerin ailelerine kan parası teklif edilmesi kabul edilemez. İnsan yaşamının maddi karşılığı yoktur. İnsanlığın en büyük ayıbı maddiyatla ölçümüdür. Ailelerin beklentisi adalettir, sorumluların yargılanmasıdır. Hükümetin yapması gereken şey tüm olanlardan dolayı ailelerden özür dilemesi, sorumluların yargılanması ve bu ailelerin mağduriyetlerinin giderilmesidir. Roboski insanlığa karşı işlenmiş bir suçtur. Hesap sorulmadan demokrasinin de barışın da temel hak ve özgürlüklerin de gelmeyeceğini çok iyi biliyoruz. Aradan 3 yıl geçmesine rağmen vicdanlarımızı her zaman rahatsız eden bu katliamı lanetliyoruz." Açıklamanın ardından anıta, ölen 34 kişi için 34 karanfil bırakıldı

Güncelleme Tarihi: 28 Aralık 2014, 18:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER