Şoförlere Doğalgazlı Otobüs Eğitimi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, doğalgazla çalışan otobüsleri kullanacak belediye şoförlerine eğitim verdi. Otobüsler, Çarşamba günü hizmet vermeye başlayacak.

Şoförlere Doğalgazlı Otobüs Eğitimi
 Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, temiz enerji kullanarak çevre kirliliğini en aza indirmek, ulaşım maliyetini azaltmak ve konforu artırmak için satın aldığı 48 adet doğalgazla çalışan otobüsün 22 âdeti Diyarbakır'da. Otobüslerin yakıt ikmalini sağlayacak Doğalgaz Dolum İstasyonu'nu tamamlayan ve ilk deneme çalışmalarını sorunsuz gerçekleştiren Belediye, otobüsleri çarşamba günü törenle halkın hizmetine sunacak.


Gruplar Halinde Eğitim Verildi


Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı, doğalgazla çalışan otobüslerin çarşambagünü hizmete girecek olması nedeniyle belediye bünyesinde çalışan 280 otobüs şoförüne gruplar halinde eğitim vermeye başladı. Bugün tamamlanan eğitimlerde, şoförlere öncelikle teorik eğitim verildi. Daha sonra belediyenin otobüs depolama alanında araçlar üzerinde tüm teknik özelliklerin eğitimi verilerek, şoförlere pratik yaptırıldı. Konuyla ilgili bilgi veren motor öğretmeni Mustafa Dinç, "Şoförlere ilk etapta teorik olarak aracın tanıtımını, gösterge panelini anlattık. Aracın doğalgazlı olmasından dolayı emniyet ile ilgili bilgiler verdik. Teorik olarak bu eğitimleri verdikten sonra şimdi de aracın üzerinde pratik olarak bu eğitimi veriyoruz" dedi.


Engellilere, Yaşlılara, Çocuklu Kadınlara Yaklaşımda İtina İstendi


Dinç, araçta özellikle engelli vatandaşlara, hamile kadınlara ve yaşlılara yardımcı olacak yana yatırma sisteminin bulunduğunu, gerektiği yerlerde sürücülerin bunu nasıl kullanacağını öğrettiklerini belirtti. Dinç, araçlarda ayrıca engelli vatandaşların otobüse rahatlıkla binebilmesi için açılır kapanır bir platformun da mevcut olduğunu söyledi. Eğitimlerde ayrıca, tüm belediye otobüsü şoförlerine halka, çocuklu kadınlara, yaşlılara, engellilere yaklaşım konusunda daha duyarlı olunması istendi.


Ulaşımda Dönüşüm Başlıyor


Eğitimler hakkında bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Hikmet Altuğ, doğalgazla çalışan toplu taşıma araçlarının mevcut araçlardan teknik olarak farklı olduğunu söyledi. Otobüs İşletme Müdürlüğü bünyesinde çalışan 280 sürücüye önce teorik daha sonra da araçlar üzerinde pratik eğitimler verildiğini söyleyen Altuğ, benzer eğitimlerin bakım personeline de verileceğini, ardından otobüslerin çarşamba günü törenle halkın hizmetine sunulacağını ifade etti. Doğalgazlı otobüslerin hizmet vermeye başlamasıyla çevre kirliliğinin en aza indirileceğini, ulaşım maliyetlerinin azalacağını, konforun ve güzergâhlardaki araç sayısının artacağını vurgulayan Altuğ, böylece ulaşımda kısmen bir rahatlama olacağını kaydetti. Doğalgaz Dolum İstasyonu'nun tamamlandığını, yakıt ikmalinde herhangi bir sorun olmadığını söyleyen Altuğ, ulaşımdadönüşüm programının devreye girdiğini, bundan sonra gün gün, ay ay ulaşımda gözle görülür rahatlamanın yaşanacağını söyledi.


Belediye, hafif raylı sistemle ilgili çalışmaları da son aşamaya geldi. İmzaların sonbaharda atılması ve çalışmaların başlatılması bekleniyor.

Güncelleme Tarihi: 26 Mayıs 2015, 15:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER