Sokağa Çıkmanın Yasak Olduğu Sur İlçesi Hayalet Şehir Gibi

Sokağa çıkma yasağı ilan edilmesinin ardından çatışmaların yaşandığı Diyarbakır'ın Sur ilçesi adeta hayalet kente döndü.

Sokağa Çıkmanın Yasak Olduğu Sur İlçesi Hayalet Şehir Gibi
 Sokağa çıkma yasağı ilan edilmesinin ardından çatışmaların yaşandığı Diyarbakır'ın Sur ilçesi adeta hayalet kente döndü. Yasağın uygulandığı mahallelerde vatandaşlar, dün sabahtan beri evlerinden çıkamayınca sokaklar bomboş kaldı.

ŞİDETLİ ÇATIŞMALAR YAŞANDI

Diyarbakır Valiliği, Sur ilçesinde dün sabah 05.00'den itibaren ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan etti. Valilikten yapılan açıklamada, ilçenin 16 mahallesinde sokağa çıkma yasağı ilan edildiği belirtildi. Sokağa çıkma yasağının ardından Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, bölgede hendek kazıp, barikat kuran PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyelerini yakalamak için operasyon başlattı. Güvenlik güçlerinin, sokağa çıkma yasağının ilan edildiği bölgeye girmeleriyle birlikte şiddetli çatışmalar yaşandı. Dün sabahtan bu sabaha kadar yaşanan çatışmalardan dolayı vatandaşlar evlerine hapsoldu. Yasağın devam ettiği ilçede, operasyon ve çatışmalarla ilgili şu ana kadar resmi bir açıklama yapılmadı.

Güncelleme Tarihi: 14 Eylül 2015, 16:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER