SUAT ÖNEN'DEN AÇIKLAMA

Suat ÖNEN DTSO seçimleri Değerlendirdi: Şahsi çıkarlar bu odanın yönetiminin faaliyetine girmez, girmemelidir.

SUAT ÖNEN'DEN AÇIKLAMA
  21 Ekim günü yapılacak olan Ticaret Odası seçimlerinde, kendi iş kolumda temsiliyet yetkisi almak üzere aday olduğum hususunu sizlerle paylaşmak istiyorum. 

Bilindiği üzere odamız yönetim kurulu, aynı iş kolunda faaliyet gösteren meslek gruplarında ticaret erbabının kendilerini temsil edecek arkadaşların oluşturduğu mecliste oluşur. Meclise giren meslek grubu heyetinin göstereceği iradeyle bütün grupları temsil edecek yönetim kurulu ve başkanı seçilerek faaliyet dönemi başlar. Her meslek grubu kendisini temsil edecek en iyi adayları tespit eder ve meclise gönderirse, yönetim kurulu ve başkanıyla en iyi yönetim ortaya çıkar. 

Kaliteli, üretken, grubunun çıkarlarını olduğu kadar yaşadığı kentin çıkarlarını da gözeten bir meclisin oluşturulması odamızın faaliyetlerini kaliteli ve verimli hale getirir. 'Beni seçen meclis iyidir' anlayışından uzak olmalıyız. Şahsa hizmet eden meclis, kaliteyi sağlayamadığı gibi total kazancı ortaya çıkaramaz. Bu meclis kentin çıkarlarını gözeten bir meclis olamaz.

 Bu güne kadar şehrimizde, istihdam yaratan, üreten, zeki, başarıya ulaşmasını bilen birçok iş insanı ortaya çıkmıştır, birçok zengin yaratmıştır bu şehir, ancak yine bu şehir ortalama kişi başına düşen gelir bakımından en alt sıralardadır. Yani zenginlikler genele yayılmamıştır. Bir kent zengin değilse şahısların tek tek zenginliğinin anlamı yoktur, refah düzeyi ortalaması, kişi başına düşen gelir o kentin zenginliğini ortaya koyar. Unutmayalım ki şahıs zenginlikleri kişi dışında hiç kimseye mutluluk ve huzur vermez, total olarak zenginleşemez isek bireysel mutluluğu da yakalayamayız. Yani, üretimde, istihdam yaratmada, çeşitlilikte bu kente dışarıdan gelecek kaynakları rantı oluşturmada çoğalmak zorundayız. Yaşadığımız şehirde, çevremizdeki insanların cebindeki paraları toplayarak zenginleşemeyiz, bizler dışarıdan gelecek gelirle başta turizm, tarım ve hayvancılık olmak üzere ülke geneline dünyaya hitap edecek ürünler ve bu ürünlerde çeşitlilik oluşturmalıyız. 

Temelde bu stratejiye hizmet edecek bir ticaret odası meclisi oluşturabilmek adına bir adım atıyorum. Bu adımın, grubunu temsil edecek iradesini oda çıkarına, kent çıkarına kullandıracak adayları cesaretlendirmesini dilerim. Adaylarımız kendileri çıkmıyorsa temsilcilerimizi göstermeli ve önermelidirler. Bu oda bizim odamız, yarın oluşacak yönetim de sizin eseriniz ve sorumluluğunuz olacak. Yani yönetim şekli de anlayışı da sizin sorumluluğunuz olacak. İsteseniz de istemeseniz de bu böyle. Dolayısıyla bizler bu sorumluluğu en etkin biçimde kullanmalıyız.

 Günahımla sevabımla bu kente hizmet etmeye gayret ettim, üretmeye çalıştım, eser bırakmayı, çevreme faydalı olmayı kendime şiar edindim. Doğrularımın yanı sıra yanlışlarım da olmadı değil. Ama bu yanlışlardan ders çıkarttığıma inanmış olarak, doğrularımla, gücüm yettiğince kesintisiz hizmet etmeye çalışacağım. 
Buradan bütün gruplara ve gruplardaki adaylara sesleniyorum: temel dürtümüz bu şehrin çıkarları olmalıdır. Çünkü, bu şehrin çıkarlarından diğer fertler gibi biz de yararlanacağız ve payımızı alacağız. Şahsi çıkarlar bu odanın yönetiminin faaliyetine girmez, girmemelidir. 

Saygılarımla...

ACS İNŞAAT A.Ş./SUAT ÖNEN
Güncelleme Tarihi: 26 Eylül 2017, 12:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER