SUR BELEDİYE BAŞKANI SEYİT NARİN: PROJELERİMİZ İNSAN ODAKLI OLACAK

Diyarbakır'ın Sur İlçe Belediyesi Başkanı Seyid Narin, "Dünyanın en iyi projesi bile olsa ve içinde halk yoksa bizim için hiç bir değeri yoktur" dedi

SUR BELEDİYE BAŞKANI SEYİT NARİN: PROJELERİMİZ İNSAN ODAKLI OLACAK
 Diyarbakır'ın Sur İlçe Belediyesi Eş Başkanı Seyid Narin, demokratik ve katılımcı yerel yönetimler doğrultusunda çalışma yürüteceklerini belirtti. Yerel seçimlerde "Öz yönetimle özgür kimliğe" sloganıyla Diyarbakır'da kampanya yürüten BDP, seçimlerden büyük bir zaferle ayrıldı.
BDP'li başkanların demokratik katılımcı bir öz yönetim şiarıyla hareket edeceklerini belirten BDP Sur İlçe Belediye Eş Başkanı Seyit Narin, Diyarbakır halkına partilerine verdikleri desteklerden ötürü teşekkür etti. Narin ayrıca seçimlerin kavgasız gürültüsüz ve kansız tamamlanmasının da sevindirici olduğunu ifade etti.

Seçimlerinden ardından Sur ilçesindeki vatandaşları gezerek teşekkür eden Sur İlçesinin yeni Belediye Başkanı Seyid Narin, BDP Diyarbakır İl Başkanlığı'nda da gelen tebrikleri kabul etti. Narin, burada Sur Belediye Başkanı sıfatı ile ilk röportajını verdi.

SEÇİMDEN BİR KEZ DAHA ZAFERLE AYRILDI

2009 yılında yapılan yerel seçilerde Diyarbakır'ın Hani ilçesi Kuyular Belde Belediye Başkanlığı'na seçilen Seyid Narin, ilçedeki çalışmalarıyla taraflı tarafsız adeta halkın gönlünde taht kurmuştu. 30 Mart 2014 seçimleri için BDP tarafından yapılan ön seçimlerde Sur Belediye Eş Başkan adaylığına seçilen Narin, bu seçimden de 5 yıl önceki seçimde olduğu gibi zaferle ayrıldı.

BDP'Lİ BELEDİYELER HALKIN EVLERİDİR

BDP'nin Sur Belediye Eş Başkanı Seyid Narin, demokratik ve katılımcı yerel yönetimler doğrultusunda çalışmalarını yürüteceklerini ifade etti.

BDP olarak seçim startı verdikleri günden itibaren çok yoğun bir o kadarda heyecan, mutluluk ve gurur verici seçim çalışmalarına imza attıklarını kaydeden Narin, "Çalışmalarımızda halkın yoğun ilgi ve teveccühü ile o kadar olumlu geçti ki kimi zaman eve gitmek istemedik. Halkımız ile adeta bütünleştik. Gittiğimiz her yerde destek, her yerde saygı ve sevgi gördük. Biz bu desteği, bu saygıyı ve sevgiyi karşılıksız bırakmayacağız. Belediyeler halkın evleridir. BDP'li belediyelere halkımız kendi evi gözüyle bakıyor zaten ve kesinlikle öyle olduğu gibi öyle de olmayan devam edecektir" dedi.


"AMED'İN KALBİ BİZİMLEDİR"

Diyarbakır'ın bölgenin kalbi olduğunu, Diyarbakır'ın kalbinin de Sur ilçesi olduğunu belirten Narin, Ak Parti'nin ilçede her türlü fırsatıyla seferber olmasına rağmen kendilerinin karşısında başarısız olduğunu dile getirerek, "AKP Başbakan'ın verdiği emir doğrultusunda tüm maddi ve maneviyatını seferber ettiği Sur ilçesinde her zaman olduğu gibi bir kez daha mağlubiyeti tattı. Sur ilçesi Amed'in kalbi dedik, Amed kalbini bize verdi ve Amed'in kalbi bizimledir. Bizim kalbimizde hem Sur'un hem Bağlar'ın hem Kayapınar'ın hem Yenişehir'in hem de Amed'te olduğu gibi tüm Kürt coğrafyasındadır" diye konuştu.


SUR İLÇESİNDE KENTSEL DÖNÜŞÜM DEĞİL YERİNDE DÖNÜŞÜM

Sur ilçesinde yaşayan ve yıllardır mağdur edilen yerinden yurdundan edilen halkın AKP politikalarıyla TOKİ eliyle mağdur edildiğini ve yeniden yerinden edilmeye çalışıldığını öne süren Sur İlçe Belediye Eş Başkanı Seyid Narin buna izin vermeyeceklerini ifade etti. 
Narin şöyle dedi:

"AKP politikaları, özellikle yıllarca köylerinden vatanlarından topraklarından sürgün edilerek geldikleri Sur içinde bu kez TOKİ eliyle bir kez daha yerinden yurdundan edilmek istenmektedirler. 90′lı yıllarla birlikte sürgün edilen, zorla yerinden edilen halkımızın çoğu burada yaşıyor. Dolayısıyla sosyo-ekonomik koşulları da iyi değil. Farklı din ve inançlarda yaşayan halkımız var. Bu da bizim zenginliğimizdir. Önemli olan bu farklılığı barış içerisinde tutabilmektir ve yerinden dönüşüm çok daha uygundur diye düşünüyoruz. Yani şöyle, Sur'un orjin yapısını ve dokusunu bozmadan bazalt taşlarıyla birlikte dış cephesi ve kat yüksekliğini de o çerçevede tutarak yerinde dönüşümü uygulayacağız. Diyarbakır'ın tarihini görebileceğimiz Diyarbakır evleri şeklinde bir yerinde dönüşüm sağlayacağız"

"İÇİNDE HALK OLMAYAN PROJE, PROJE DEĞİLDİR"

Tüm projelerin halk ile birlikte üretileceğini kaydeden Narin, "Önemli olan halkla birlikte proje üretmektir. Bu çerçevede halktan gelen önerileri esas alacağız. Partimiz nasıl ki halkın içinde, parlamenterlerimiz nasıl ki halkın içinde, bizimde bir farkımız olmayacak, halkın içinden geldik yine halkın içinde olacağız ve şunu kesinlikle ifade edebilirim ki, içinde halkın olmadığı hiçbir proje bizim için proje olmayacaktır. Dünyanın en iyi projesi bile olsa ve içinde halk yoksa bizim için hiç bir değeri yoktur, olmayacaktır" şeklinde konuştu.


MUHTARLIK SEÇİM SİSTEMİ DEĞİŞMELİ


Muhtarlık seçimleri ve yaşanan olaylara değinen Narin, "Muhtarlığın birilerinin dediği gibi toptan kaldırmak yanlıştır. Çünkü demokrasilerin filizlendiği en küçük alandır. Bunun yerine muhtarlık sisteminin değiştirilmesi en iyisi olacaktır" diyerek sözlerini noktaladı.


SUR BELEDİYE BAŞKANI SEYİD NARİN KİMDİR?

1968 Diyarbakır'ın Hani ilçesi Kuyular beldesine bağlı Tümsak mezrasında dünyaya gelen Narin, 1980′lerin ilk yılarından bu yana siyaset içerisinde yer alıyor. Seyit Narin, Bağlar Belediyesi'nde uzun yılar memur olarak çalıştığı dönemde Tüm Bel-Sen'de yönetici olarak sendikal mücadele içerisinde yer aldı. 2009 yılında yapılan yerel seçilerde Hani ilçesi Kuyular Belde Belediye Başkanlığı'na seçilen Narin, 30 Mart 2014 için BDP tarafından yapılan ön seçimlerde Sur Belediye Eş Başkan adaylığına seçildi. Seçimlerde yüzde 55 gibi bir oran yakalayarak Sur ilçesinin yeni başkanı seçilen Narin, kentte sevilen siyasetçiler arasında yer alıyor.
Güncelleme Tarihi: 05 Nisan 2014, 17:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER