Sur'da çatışma! 1 asker şehit!

Sokağa çıkma yasağının devam ettiği Sur'daki operasyonlarda bir asker şehit oldu.

Sur'da çatışma! 1 asker şehit!
 DİYARBAKIR’da sokağa çıkma yasağı bulunan merkez Sur İlçesi’nde çıkan çatışmada, PKK’lıların keskin nişancı tüfeği Kanas ile açtığı ateşte bir uzman çavuş şehit oldu, 1 uzman çavuş yaralandı.

Merkez Sur İlçesi’nde barikatların kaldırılması, hendeklerin kapatılması ve PKK’lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için 2 Aralık günü alınan, 11 Aralık cuma günü 17 saat ara verildikten sonra tekrar ilan edilen sokağa çıkma yasağının 17’inci günündeçatışma çıktı.

Bu sabah saatlerinde 7’nci Kolordu Komutanlığı’na bağlı askerler,  polis ve jandarma harekat timleri operasyonlarını sürdürürken Yıkıkkaya Sokak üzerinde PKK’lı teröristler tarafından keskin nişancı tüfeği Kanas ile açtığı ateşte 2 uzman çavuş yaralanırken, güvenlik güçlerinin de anında karşılık vermesiyle çatışma çıktı.

Çatışma nedeniyle ambulansların bir süre giremediği bölgede yaralı askerler, daha sonra alınarak ambulansla alınarak Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı.

Askerlerden durumu ağır olan uzman çavuş doktorların tüm müdahalesine rağmen şehit oldu. Diğer yaralı uzman çavuş ise, Diyarbakır Asker Hastanesi’nde götürülerek tedavi altına alınırken durumunun iyi olduğu belirtildi.

Sur İlçesi’nde güvenlik güçleri ile PKK’lı teröristler arasındaki çatışmalar yer yer devam ederken, ilçeden silah ve patlama sesleri duyuluyor.

TSK'DAN AÇIKLAMA 

Genelkurmay Başkanlığı,  Diyarbakır'ı sokağa çıkma yasağı bulunan merkez Sur İlçesi'nde 1 uzman çavuşun şehit olduğu, 1 uzman çavuşun da yaralandığı saldırı ile ilgili açıklama yaptı.

Açıklamada, "19 Aralık 2015 tarihinde saat 10.30'da Diyarbakır ili Sur ilçesinde icra edilen operasyon kapsamında bölücü terör örgütü mensupları ile çıkan çatışmada bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, bir kahraman silah arkadaşımız ise hayati tehlikesi olmayacak şekilde yaralanmıştır. Yaralı silah arkadaşımız derhal hastaneye sevk edilmiş olup tedavisine devam edilmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, olayda yaralanan kahraman silah arkadaşımıza acil şifalar temenni ediyoruz" denildi. 

Güncelleme Tarihi: 19 Aralık 2015, 13:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER