Sur'da Hayat Durdu, Vatandaşlar Çatışmasız Bölgelere Gidiyor

Diyarbakır’ın Sur ilçesindeki 6 mahallede sokağa çıkma yasağı 4 gündür devam ediyor.

Sur'da Hayat Durdu, Vatandaşlar Çatışmasız Bölgelere Gidiyor
 Diyarbakır’ın Sur ilçesindeki 6 mahallede sokağa çıkma yasağı 4 gündür devam ediyor. Çatışma ve silah sesleri son iki gündür gece gündüz kesilmiyor. İlçede ikamet eden aileler, Sur dışındaki akrabalarına gidiyor. İsmini vermek istemeyen bir genç, “Sur’da hayat bitti. Çatışanlar hayatlarını ortaya koymuş. Ölmeden oradan çıkmazlar. Burası boşalmadan operasyon da çatışma da bitmez.” ifadelerini kullanıyor. 

Diyarbakır Sur’da Baro Başkanı Tahir Elçi’nin öldürülmesiyle başlayan sokak yasakları Sur’un Cevatpaşa, Dabanoğlu, Fatihpaşa, Hasırlı, Savaş, Cemal Yılmaz mahalleleri ve Gazi Caddesi’nde 4 gündür kesintisiz devam ediyor. Özel harekat polislerinin katılığı operasyonlar sürüyor. Silah ve patlama sesleri özellikle son 2 gündür yoğunlaştı. Yaralı ve ölü sayısında kesin bir bilgi yok. Sur kapılarında ambulanslar hazır bekliyor. İsmini vermek istemeyen bir genç, çatışmaların arttığını, Sur’da hayatın durduğunu belirterek, “Savaş dağdan şehre indi. Sur’da hayat durdu. Gençler işsiz. Sur dışında ev arıyoruz. Taşınmaktan başka çare yok. Burası boşalmadan operasyonlar da çatışma da durmaz.” diye konuştu. 

Diyarbakır Valiliğ’nden yapılan açıklamaya göre Hazro ve Lice ilçeleri arasındaki dağlık ve ormanlık bölgede operasyon için sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Hazro’nun Çitlibahçe, Ormankaya, Güzdamı mahalleleri ile Lice’nin Kabakaya, Yalaza, Dolunay, Ortaç, Bağlan,Çavundur, Varlık, Esenli ve Çanak mahallerinde ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkmak yasak. 
Güncelleme Tarihi: 05 Aralık 2015, 18:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER