Sur’da yeniden sokağa çıkma yasağı

Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesinin kaymakamlığı bu sabah 05.00 itibariyle ilçenin 6 mahalle ve 1 caddesinde “ikinci bir emre kadar” sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini duyurdu.

Sur’da yeniden sokağa çıkma yasağı
 Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesinde sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Sur Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Son günlerde ilçemiz merkez mahallelerinde yoğunlaşan BTÖ mensuplarının faaliyetlerine son verilmesi, kamu düzeninin sağlanması, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin temin edilmesi amacı ile ilçemiz Suriçi'nde bulunan toplam 15 mahallemizin 6'sında (Cevatpaşa, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz ve Savaş) ve Gazi Caddesinde 2 Aralık 2015 Çarşamba günü saat 05.00 itibari ile ikinci bir emre kadar Kaymakamlığımızca sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir.

“Vatandaşlarımızın söz konusu yasağa riayet etmeleri kendi mal ve can güvenliklerinin temin edilmesi adına önem arz etmektedir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

Sur'da en son 28 Kasım'da Diyarbakır'da Baro Başkanı Tahir Elçi, Ahmet Çiftaslan ve Cengiz Erdur adlı iki polisin hayatını kaybettiği saldırının ardından altı mahalle ve bir caddede sokağa yasağı ilan edilmiş, yasak 30 Kasım'da kaldırılmıştı.

Sur ilçesinde 9 -13 Ekim, 13-14 Eylül ve 6-7 Eylül tarihlerinde sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti./İMC

Güncelleme Tarihi: 02 Aralık 2015, 11:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER