Tahir Elçi Cinayetinde ŞOK DETAY: İstihbaratçıların Silahı

Tahir Elçi cinayetiyle ilgili önemli belgeye ulaşıldı: İstihbaratçıların silahı balistiğe gönderilmemiş

Tahir Elçi Cinayetinde ŞOK DETAY: İstihbaratçıların Silahı
 Diyarbakır Baro Başkanı Elçi cinayetiyle ilgili önemli bir belgeye ulaşıldı. Soruşturma dosyasına eklenen belge, olaydan sonra sokakta bulunan polisler ile kaçan teröristin attığı tabancanın balistik incelemesinin yapıldığını, sokakta olduğu sonradan ortaya çıkan istihbaratçıların silahlarının ise alınmadığını ortaya koydu.
Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesiyle ilgili yürütülen soruşturmada önemli bir gelişme yaşandı. Olaydan hemen sonra sokakta bulunan 26 Polis ile kaçan Pkk'lının attığı tabancanın balistik incelemesi yapılırken, sokakta olduğu sonradan ortaya çıkan istihbaratçıların silahlarının alınmadığı ortaya çıktı.

15 GÜN SONRA GÖREVLENDİRME YAZISI

Avukatların ısrarlı talebi üzerine soruşturma dosyasına gönderilen ve 15 gün sonra hazırlandığı belirtilen görevlendirme yazılarında sokakta 2 istihbaratçının olduğu, PKK'lıları kilometrelerce takip eden 3 istihbaratçının da olay günü olay yerinde görevliymiş gibi gösterildiği anlaşıldı.

Diyarbakır Barosu avukatlarının talebi üzerine, soruşturma dosyasına eklenen  görevlendirme yazılarında şok detaylar ortaya çıktı. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Ekipler Büro Amirliği'nin olaydan 21 gün sonra yani 18 Aralık'ta, güvenlik şube müdürlüğünün 9 Aralık'ta, İstihbarat Şube Müdürlüğü'nün 14 Aralık'ta görevlendirme yazılarını yazdığı görünüyor.

Görevlendirme yazılarında güvenlik şubenin 9 Aralık tarihli görevlendirme yazısında 6 ekipten toplam 14, foto film şube müdürlüğünden 2 polisin görevlendirildiği; ekipler büro amirliğinin 18 Aralık tarihli görevlendirme yazısında 3 ekipte 10 polisin görevlendirildiği bilgisi yer alıyor. 28 Kasım tarihli emniyet tedbiri görevlendirme yazısında istihbarat şubenin ismi ise geçmiyor. Ancak istihbarat şube müdürlüğünün 14 Aralık tarihli iki ayrı görevlendirme yazısında toplamda 5 polisin bölgede görev aldığı belirtiliyor. Emniyet amiri H.B.B. imzalı görevlendirme yazılarında 2 polisin sokakta görev aldığı, PKK'lıları yaklaşık 15 kilometre takip eden 3 istihbaratçının da görevli olduğu bilgisine yer veriliyor.

Polislerin görevlendirme yazısı Elçi cinayetinden 15 gün sonra yazılmış

Bu arada emniyetin sokakta görevliydi dediği iki istihbaratçıyı, avukatlar görüntülerden tespit etmiş ve soruşturma savcısından ‘bunların kim olduğunu' ve araştırmasını talep etmişti. Savcılık, sokaktan çıkıp kaçan iki kişinin istihbarat polisi olduğunu belirlemişti. Olayın üzerinden 10 gün geçmesine rağmen bu iki polisin ne silahlarının balistik için alındığı ne de bilgisine başvurulduğu tespit edilmişti. Talep üzerine savcılık, polislerin ifadesini ‘tanık' sıfatıyla almıştı. Avukatlar, istihbarat şube müdürlüğünün gizlediği bu iki ismin olağan şüpheli olduğunu ve tutuklanmaları talebinde bulunmuştu.

Tahir Elçi tesadüfen öldürülmedi

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi cinayetinin hâlâ daha gizemini koruduğunu vurguladı. TBB ve Eskişehir Barosu tarafından ortaklaşa düzenlenen ‘CMK meslek içi eğitim semineri' öncesinde gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Feyzioğlu, olayın tesadüf olmadığını, cinayetin Türkiye'yi bir iç savaşa sürükleme noktasında kasten ve hedef gösterilerek gerçekleştirildiğini belirtti.” 

Diyarbakır polisi isterse Tahir Elçi'nin katillerini bulabilir

Diyarbakır Barosu'nun Tahir Elçi'nin ölümü nedeniyle her cuma günü adliye önünde düzenlediği anma etkinliği, dün silah sesleri altında gerçekleşti. Adliye önünde toplanan avukatlar adına, Baro Başkan Vekili Ahmet Özmen açıklama yaptı. Özmen, “Tahir Elçi'nin bir sözü vardı. ‘Diyarbakır polisi isterse her olayı çözer' diyordu. Biz de diyoruz ki; Diyarbakır polisi isterse Elçi'nin katillerini de arkasındaki karanlık güçleri de bulabilir.” dedi.

-DHA
Güncelleme Tarihi: 09 Ocak 2016, 12:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER